Depremlerde sabrınız sınanmış!

Muğla’da, imamlara ve kadın din görevlilerine deprem ve zararlarının nasıl azaltılacağı konusunda "eğitim" veren Diyanet Denetçisi Doç. Dr. Karagöz: “Allah doğal afetlerle bazı insanların sabrını sınar” dedi.

soL (HABER MERKEZİ) Türk Kızılayı'nın 2007'de deprem ve zararlarının azaltılması konusunda Diyanet'le imzaladığı protokol gereği imamlar ve kadın din görevlileri, doğal afetler konusunda eğitime başlamışlardı. Muğla'da ortaya çıkan eğitim konuşmaları bu kadar zamandır eğitimlerde ne yapıldığına bir ipucu oldu!

Muğla'da, deprem ve zararlarının nasıl azaltılacağı konusunda düzenlenen seminerde konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı İç Denetçisi Doç. Dr. İsmail Karagöz, depremin Allah'ın insanların sabrını sınadığı bir imtihan olduğunu söyledi.

Muğla'da belediyeye ait Nail Çakırhan Salonu'nda yapılan eğiitmde, İlçe müftüleriyle birlikte 15'i kadın 75 din görevlisinin izlediği seminerde konuşan Doç. İsmail Karagöz "Allah bazı toplumları doğal afetlerle imtihan eder. Deprem de Allah'ın insanların sabrını sınadığı bir imtihandır. Olağanüstü hallerde insani boyut değil ilahi boyut önde tutulmalı. İnsanlara sabrı öğretmeliyiz. Deprem sonrasında sabrederek zararlarından kurtuluruz. Afet geçiren birine neden bu hatayı yaptığını sormak yerine Allah'a yönlendirmeliyiz" dedi.