Depremin yıl dönümünde tutuklu Belediye Başkanından Van halkına mesaj

Van depreminin birinci yıldönümü nedeniyle mesaj yayınlayan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, “Yaşadığımız o acı tarihin 1 yılını doldurduk. Zihnimizde, yüreğimizde ve belleğimizde hala o acı tarihin izleri durmaktadır” dedi. Kaya Van depreminde Van halkıyla dayanışan dünya halklarına teşekkür etti.

Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, tutuklu bulunduğu Van F Tipi Cezaevi’nden Van depreminin yıldönümünde bir mesaj gönderdi. “Yaşanan felakette yaralanan halkımıza geçmiş olsun dileklerimi 1. yıldönümü nedeniyle tekrar iletiyorum” diyen Kaya, Van halkının kendisine yardım eli uzatanları hep saygıyla yad edeceğini belirtti.

Bekir Kaya mesajında şunları söyledi:

"Kentlerin acı tarihleri vardır. Yoksulluk, ezilmişlik ve göç, insanlık adına hangi acıdan söz edersek edelim, o acı o kentin tarihidir. Kentlerin tarihlerini kahramanlıklar gibi acılar da belirler. 23 Ekim ve 9 Kasım tarihi kuşkusuz kentimizin belleğinde acı bir tarihtir. Yaşadığımız o acı tarihin 1 yılını doldurduk. Zihnimizde, yüreğimizde ve belleğimizde hala o acı tarihin izleri durmaktadır. Bu izler, yaşadığımız sürece de mutlaka hayatımızın bir parçası olarak bizimle yaşayacaktır. 23 Ekim tarihinde kent olarak yaşadığımız o acı felakette hayatlarını kaybeden tüm Can'larımıza Allah'tan rahmet diliyor, yaşanan felakette yaralanan halkımıza geçmiş olsun dileklerimi 1. yıldönümü nedeniyle tekrar iletiyorum. Kentimizin her alanda olduğu gibi bu tür doğa afetlerini yaşamaması dileğimi can-ı gönülden diliyorum. Yine yaşadığımız felakette yanımızda olan, acımızı paylaşan, destek veren, katkı sunan, umudunu, direncini, emeğini ve fedakârlıklarını halkımızla ortaklaştıran, Dünya'nın tüm halklarına sonsuz minnet duygularımı iletiyorum. Halkımız kendisine yardım eli uzatan tüm insanları minnet ve saygıyla hep yad edecektir. Burada bulunan tüm arkadaşlarım adına kentimize başsağlığı mesajımı ve tüm halkımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

(soL-Haber Merkezi)