"Depreme hazırlıklı ol, AKP'ye saygılı!"

Vatandaşları depreme karşı bilinçlendirmek için cami cami gezen ve AKP'ye hürmet edilmesini isteyen, bir zamanların 'Deprem Dede'si, şimdinin Kızılay Başdanışmanı Işıkara, bir yandan da AKP'den Bakırköy belediye meclis üyeliğine hazırlanıyor.

soL (HABER MERKEZİ) Kızılay Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Adıyaman'da Kızılay'ın düzenlediği Afet Zararlarını Azaltma Programı kapsamında imamlara seminer verdi. Deprem konusunda camilerin çok önemli bir eğitim yeri olduğunu söyleyen Işıkara, "Fırsat buldukça cuma günleri camiye gidiyorum. Vatandaşlara depremden korunma yollarını anlatıyorum" dedi. Camilerin aynı zamanda çok önemli bir "barınma yeri" olduğunu söyleyen Işıkara, buraların mutlaka ayakta kalması gerektiğini dile getirdi.

Aynı zamanda önümüzdeki yerel seçimlerde AKP'den Bakırköy Belediye Meclis üyeliği için yarışacak olan Işıkara, gazetecilerin bu konuyla ilgili sorularını yanıtladı. Işıkara, "Ben cumhuriyetle, Atatürk'le büyüdüm, evimin bir cephesinde Atatürk heykeli vardır. Bunlar kimsenin tekelinde değildir. AKP bu ülkenin yasal bir partisi midir? Evet. Kimse inkar eder mi? Artı bir de yüzde 47 oy almış mıdır? Evet almıştır. Hepimizin hürmet etmesi lazım" dedi.

"Oğuz Satıcı'yı tanırım, 3 sene birlikte ev sattık"
Belediye meclis üyeliği teklifinin AKP'nin Bakırköy Belediye Başkan adayı olan eski Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı'dan geldiğini belirten Işıkara, şunları söyledi: "Oğuz Satıcı Bey'in kimliğini biliyorum. TİM başkanıydı. Ve Türkiye ihracatının 15-20 milyar dolardan alıp, 130 milyar dolara çıkaran biridir. Kendisiyle üç sene deprem güvenli bina konusunda beraber çalıştık. Benim bir hayalim vardı. O hayalim de bir yerleşim yerini depreme hazırlamaktı. Hem İstanbul'a örnek olsun, hem Türkiye'ye örnek olsun. 'Hocam gel, bunu beraber yapalım' dedi. 'Sana her türlü imkanı sağlayacağım' dedi."

'Deprem Dede' Işıkara, 2006'da Han Yapı Gayrimenkul adlı inşaat ortaklığının Beylikdüzü`ndeki lüks konut ve rezidans projeleri için hem sismik araştırma yapmış hem de temel atma törenine katılarak projenin reklam yüzü olmuştu. Işıkara'nın yönetim kurulu danışmanlığını yürüttüğü Han Yapı Gayrimenkul'un ortakları arasında göze çarpan isimlerden biri de Oğuz Satıcı.

Satıcı'nın belediye başkanı, Işıkara'nın ise belediye meclis üyesi olduğu bir Bakırköy'ün ne gibi "örnek proje"lere sahne olacağını tahmin etmek güç değil. Her gittiği yerde "deprem olacak" diye panik havası estiren Işıkara'nın rezidansa taşınma imkanı olmayan yoksullar için ne gibi bir çözüm düşündüğü bilinmiyor.