Deniz Feneri'nin tercümesi bitmek bilmedi

Türkiye'nin gündemine oturan Deniz Feneri davası Almanya'dan 170 günde geldi, 50 gündür çevirisi devam ediyor.

soL (HABER MERKEZİ) Almanya'da başlayan Deniz Feneri davası 220 gündür Türkiye'ye getirilmesi ve çevrilmesi nedeniyle bekliyor.

Almanya'da 2004 yılında kurulan dernekle ilgili dava 17 Eylül 2008'de sona erdi ve yardım amaçlı olarak toplanan 41 milyon Euro'nun 12 milyonunu usulsüz kullandıkları iddia edilen 3 sanık çeşitli hapis cezalarına çarptırıldı. Almanya'daki Deniz Feneri Derneği'ni mahkum eden mahkeme, sanıkları Türkiye'deki 'asli failler'in yönledirdiğini de belirtti. Kanal 7'nin patronu Zekeriya Kahraman ile ortakları İsmail Karahan, Mustafa Çelik ve RTÜK Başkanı Zahid Akman hakkında da ayrıca bir soruşturma yürütüldüğünü açıkladı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Boyrazoğlu dava dosyasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Boyrazoğlu, çevirinin bir ay daha devam edeceğini anlattı. Savcılığın adliyede oluşturduğu bir odada 3 yeminli tercüman tarafından çevirisi devam eden dosya 49 gündür bekliyor ancak yetkililer çevirinin Mart ortasında biteceğini söylemişlerdi.

Dava kararlarını çeviren tercümanlara göre üç kişilik bir ekip 3 bin sayfadan oluşan bir kararı 25 günde tamamlayabiliyor.