“Deniz Feneri” suçu kabul etti

Yardım amacıyla bağışladığı 41 milyon euro’yu “Deniz Feneri Derneği kampanyası ile toplayan ve bu paranın 18 milyonunu amaç dışı kullanmaktan yargılanan 3 sanık dün Frankfurt Bölge Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında suçlarını kabul etti.

soL (HABER MERKEZİ) Duruşmada tutuklu olarak yargılanan Deniz Feneri e.v.'nin sanık yöneticileri Mehmet Gürhan, Mehmet Taşkan ve Firdevsi Ermiş suçlarını kabul edeceklerini beyan ettiler. Davanın ana sanığı kabul edilen Deniz Feneri Derneği e.v.'nin ve Kanal 7 INT Genel Müdürü Mehmet Gürhan suçlamaları kabul etti. Gürhan toplanan paraların Türkiye'ye nasıl ve kimlere gittiği yönündeki suçlamalarla ilgili konuşmadı.

"Kanal 7 aracılık yaptı"
Kanal 7 aracılığıyla yardım toplayan Deniz Feneri Derneği'nin başkanlığını Gürhan'dan devralan Taşkan, 2005'ten sonra Deniz Feneri e.v.'nin amaç dışı işleyişinden haberdar olduğunu itiraf etti.

Taşkan, kendisinin sadece bütün işlerin denetimini elinde tutan Gürhan'ın talimatlarını yerine getirdiğini belirtti. Deniz Feneri e.v. ve Kanal 7 INT yayıncısı Euro 7 Fernseh Gmbh'nin Muhasebe ve Mali Müdürü Firdevsi Ermiş de "Şu anda hayatımın enkazı önündeyim" sözleriyle başladığı ve Almanca bizzat okuduğu itiraflarında, işsizlik korkusu ve borçlar nedeniyle daha sonra gerçekleri öğrenmesine rağmen, yasadışı muhasebe işlemlerine devam ettiğini anlattı.

Deniz Feneri e.v. Derneği, Euro 7, Atlas Pazarlama ve diğer şirketlerin bütün paralarının yasadışı ve usulsüz biçimde tek bir kasaya aktığını itiraf eden Ermiş, "Asıl gelir kaynağı Deniz Feneri idi. Bu paralar daha sonra Mehmet Gürhan'ın talimatları doğrultusunda, çeşitli şirketlere ve Türkiye'ye aktarılıyordu. Ancak Gürhan, bütün önemli kararları Türkiye'ye danışarak alıyordu" dedi.