Deniz Feneri kaldığı yerden devam ediyor

Almanya'da Deniz Feneri davasını yürüten savcılık yetkilileri, Türkiye'den aralarında Zekeriya Karaman ve RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın da aralarında bulunduğu 15 kişi hakkında bilgi istemiş ancak yanıt alamamışlar.

soL (HABER MERKEZİ) Deniz Feneri e. V. soruşturmasını yürüten Frankfurt Savcılığı'nın soruşturma kapsamında tutuklanan Mehmet Gürhan, Firidevsi Ermiş ve Mehmet Taşkan'ın ifadeleri üzerine RTÜK Başkanı Zahid Akman ve Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman'ın da aralarında bulunduğu 15 kişi için Türkiye'den bilgi istediği ancak Türkiye'nin imzaladığı uluslararası anlaşmalardan doğan "adli yardımlaşma"yı ihlal ederek, gerekli bilgileri 2 aydır göndermediği ortaya çıktı.

Adalet Bakanlığı yetkilileri, Almanya'dan talebin yer aldığı bir dosya gelmediğini açıklarken, Frankfurt Savcılığı Sözcüsü Doris Müller-Scheu, adli yardımlaşma talebini içeren dosyanın Deniz Feneri e.V dosyası ile birlikte Türkiye'ye gönderildiğini söyledi. Gazeteport'tan Safile Usul'a konuşan Doris Müller-Scheu, bir süre bekleyeceklerini, adli yardım talebi çerçevesinde istedikleri bilgiler gelmezse kendi imkanlarıyla soruşturmayı tamamlayacaklarını belirtti.

Türkiye'nin talep edilen bilgileri ne zaman göndereceği ya da verip vermeyeceği hakkında bilgilerinin olmadığını belirten Müller-Scheu, "Almanya'da suç teşkil eden bazı eylemler Türkiye'de suç olmayabilir, O zaman Türkiye bu gerekçeyle bize vermesini istediğimiz bilgileri vermeyi reddedebilir. Biz soruşturması devam eden bu şahısyarı Türkiye'ye gelip sorgulayamayacağımıza göre, Türk Adalet Bakanlığı'nın bizim için bu sorgulamayı yapıp, elde edeceği bilgileri bize yollamasını bekleyeceğiz. Eğer istediğimiz bilgilerin gelme süresi uzarsa, o zaman daha fazla beklemeden, soruşturmayı kendi imkanlarımızla nasıl sonuçlandıracağımızı düşünürüz. Şimdilik bekliyoruz" dedi.