"Demokrasimize heyecan gelecek"

Siyasi partiler, 23 Nisan mesajlarını yayınladılar. Kimisi “demokrasimize heyecan gelmesini” temenni ederken, kimisi “oligarşik adacıkların, hukuk dışı yapılanmaların tasfiye edilmesini”, kimisi de “küresel düşünülmesi, ama milli durulmasını” diledi.

soL (HABER MERKEZİ) 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'yla ilgili siyasi partiler mesajlarını yayınladılar. Genel olarak birbirine benzeyen mesajlarda, arada ilgi çekici temennilerin de olması dikkat çekti.

"Milli egemenliğin" Atatürk zamanından bugünlere olgunlaşarak geldiğini belirten MHP lideri Devlet Bahçeli, "TBMM'nin açılışının 89. yıl dönümünün millete ve demokrasiye yeni bir soluk ve heyecan getirmesini" diledi. Ergenekon'un yeni dalgaları, Kürt sorununun gittiği nokta, Anayasa değişiklikleri, ABD'nin Irak'tan Türkiye üzerinden çekilmesi, Afganistan'a asker gönderilmesi... gibi bizi bekleyen gelişmeler düşünüldüğünde, MHP'nin dileği tutacak gibi.

Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun'un, "Bugünün çocukları ve gençleri, yirminci yüzyılın başında 'hasta adam' olarak tarif edilen Osmanlı Devleti'nden, sağlıklı bir Türkiye'ye hangi fedakarlıklarla, hangi aşkla ve nasıl sarsılmaz bir azimle gelindiğini dosdoğru kavramalıdırlar" sözüyle Turgut Özal'lı güzel günleri yad edip etmediği ise bilinmiyor.

"İnancınızı kaybetmeyin çocuklar"
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Türkiye Cumhuriyeti kendi öz değerlerinden aldığı gücü, azim ve kararlılığıyla kendine özgü bağımsız hayat felsefesini kendi kendine kurmuş ve bir çok ülkeye, örnek olmuş bir millettir" dedi. Mesajında çocuklara da seslenen Çelik, "Bu güzel bayram gününde bütün çocuklarımızdan Türkiye'ye ve Türkiye'nin geleceğine inançlarını hiç kaybetmemelerini istiyorum" temennisinde bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da "Ülkemizin zenginliği olan çocuklarımız, dinamizm ve değişim potansiyelinin de kaynağıdır" dedi.

Ergenekon anıştırmaları
Demokrat Parti'nin seçim yenilgisi ardından "Partide Ergenekoncular var" diyerek gelecek genel kurulda istifa edeceğini açıklamış olan Genel Başkanı Süleyman Soylu, "Son yıllarda ülkemizde yaşanan bazı olumsuz gelişmeler ise millet iradesinin Meclis üzerinde hakim olmasının ne denli önemli bir bağımsızlık göstergesi olduğunu da bir kez daha bizlere hatırlatıyor" diyerek mesajında da "Ergenekonculara" çattı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ise mesajında "Ülke yöneticilerine düşen görev ise bütün kamu kurum ve kuruluşları, milletin talepleri doğrultusunda yeniden yapılandırmak, millet iradesine dayanmayan oligarşik adacıkları, hukuk dışı yapılanmaları tasfiye etmektir" ifadesine yer verdi.

Küresel düşün, milli dur!
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın Topçu, çocuklara değil Meclis'e seslendiği konuşmasında "Meclis, küresel düşünecek ama milli duracaktır" dedi.