'Demokrasi ve Özgürlük' adaya düştü!

Yassıada’nın isminin "Demokrasi ve Özgürlük Adası" olması teklifi İstanbul İl Genel Meclisi’nden geçti. İstanbul Valiliği İl İdare Kurulu’nun da onaylayacağı isim değişikliğiyle AKP "demokrasi" gösterilerine bir yenisini daha ekledi.

Başbakan Erdoğan’ın daha önce "demokrasi ve özgürlük adası yapacağız" diyerek işaret ettiği Yassıada’nın isminin, “Demokrasi ve Özgürlük Adası” olması yönünde karar alındı.

İstanbul Valiliği İl İdare Kurulu’nun 05.11.2013 tarihli Adalar İlçesine bağlı Yassıada’nın isminin “Demokrasi ve Özgürlük Adası” olarak değiştirilmesine ilişkin yazıyı değerlendiren İstanbul İl Genel Meclisi söz konusu teklifi oybirliğiyle kabul etti. AKP’li ve CHP’li İl Genel Meclis üyelerinin oylarıyla meclisten bugün geçen teklif, tekrar İl İdare Kurulu’na gönderilecek ve kurulun imzalarıyla isim değişikliği onaylanmış olacak.

Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla Yassıada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından otel, kongre merkezi yapılmak üzere imara açılmış, söz konusu adaya ait son imar plan tadilatında dini tesis ibaresiyle cami yapılabileceği de belirtilmişti.