Demirtaş: 'Sayın Barzani'nin AKP kongresine katılması bizi üzmüştür'

Nuçe TV’de canlı yayına katılan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin AKP kongresi için Türkiye’ye gelmesinin kendilerini üzdüğünü belirtti.

Nuçe TV’ye konuk olan Selahattin Demirtaş AKP kongresinden heyecan duymadıklarını söyleyerek, “ Çıkıp ‘Kürtçe’yi anadil kabul ettim’ dese heyecanlanmayız, icraata bakarız” dedi.

Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin AKP kongresi için Türkiye gelmesini değerlendiren Demirtaş, "Ulusal birliği tartıştığımız böylesi bir dönemde Sayın Barzani'nin AKP kongresine katılması bizi üzmüştür" diye konuştu.

"Şimdi biz BDP olarak kalksak, Kürtler'e kan kusturan Maliki'nin parti kongresine katılsak Güney Kürdistan halkı ne düşünür?" diyen Demirtaş, Mesud Barzani’nin AKP’nin bir iç çalışması olan kongresine katılmasının Türkiye Kürtleri açısından hoş olmayan bir durum olduğunu belirtti.

AKP’nin aslında Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ni de desteklemediğini söyleyen Demirtaş, konjonktür uygun olsa, AKP’nin Kürdistan Bölgesel Yönetimi Hükümeti'ni dağıtmak isteyeceğini ifade etti.

(soL-Haber Merkezi)