Demirel: Kafanızdan darbeyi silin!

Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Türkiye'nin sorunlarını darbeyle çözmeyecek noktaya geldiğini iddia ederek "halkın kafasından darbeyi silmek lazım" dedi.

soL (HABER MERKEZİ) 12 Eylül'ün yıldönümünde Güniz Sokak'taki evinde basına konuşan eski cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, "Halkın kafasından darbeyi silmek lazım" dedi. Şartlar ne kadar kötü olursa olsun "yıkılıyoruz, çöküyoruz gibi korkular" içine düşülmemesi gerektiğini ileri süren Demirel "geçmişte darbelerin 'bazı güncel sorunları' çözdüğünü ancak Türkiye'nin artık 'sorunlarını' darbeyle çözmeyecek bir noktaya geldiğini" iddia etti.

"Sistem dışı arayışlardan uzak dur!"
Önümüzdeki süreçte memleketin zaman zaman bunalabileceğini, sıkıntıya düşebileceğini fakat akla darbelerin gelmemesi gerektiğini ifade eden Demirel "Memleket bunaldığı zaman bunun içerisinden nasıl çıkarız diye halkımızın bir kısmı sistem dışı bir takım arayışların içine girmemelidir" dedi.

Demirel 12 Eylül'ün yıldönümünde yaptığı açıklamada "darbe sadece devletin bir kurumunun yaptığı iş değildir. Nitekim, Türkiye'de yapılmış olan darbeler halkın bir kısmı buna üzülmesine rağmen, bir kısmı buna alkış tutmuştur. Halkın kafasından darbeyi silmek lazım. Darbeyi bir tedbir olarak bizim halkımız düşünememeli. Söylüyorum şartlar ne kadar kötü olursa olsun yıkılıyoruz, çöküyoruz gibi bir takım korkuların içinde olmamak lazım" dedi.