Demirel: Belge gerçekse söyleyeceklerim var

Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, "irtica planı" belgesi sahteyse söylenen her şeyin boşa gideceğini belirtti, “Ancak doğru çıkarsa benim de söyleyeceklerim var” dedi.

soL (HABER MERKEZİ) 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, gazetecilerle yaptığı söyleşide Taraf gazetesinde yayınlanan "İrticayla Mücadele Eylem Planı" belgesi hakkında konuştu.

Demirel, "Henüz böyle bir belge var mı, yok mu belli değil. Orta yerde böyle bir kağıt var. Bu kağıt bir belge mi, değil mi bu ortaya çıksın bakalım. Yani bu uydurma bir şey ise söylenen lafların hepsi boşa gider, belge ise herkesin söyleyeceği vardır, benim de var"

Bir gazetecinin "Son zamanlarda çok miktarda bu tür belge ortaya çıkıyor, bunlardan bazılarının da sahte olduğu anlaşıldı, bu neyin göstergesidir?" şeklindeki sorusuna Demirel "Bu eşyanın tabiatının göstergesidir. Bu çeşit gizli saklı işler olunca böyle olur. Yani bunlar açık ve aleni konuşulan şeyler olmadığı için böyle olur" yanıtı verdi. Süleyman Demirel, bunun tek çaresinin açık bir rejim olduğunu savundu.