Dayakçı polis arayıp özür diledi

Şiddet ve dayak olaylarıyla “ünlü” Beyoğlu Emniyet Amirliği’ne bağlı polisler, cumartesi akşamı Berfu Beysanoğlu adlı genç kadını dövmüşler, Beysanoğlu da polislerden şikayetçi olmuştu. Polisler, olayın basına yansımasının ardından Beysanoğlu’nu arayarak özür dilediler.

soL (HABER MERKEZİ) Beyoğlu Emniyeti'ne bağlı polisler, Cumartesi gecesi İstiklal Caddesi'nde dövdükleri Berfu Beysanoğlu'nu telefonla arayarak özür diledi. Beysanoğlu, Cumartesi gecesi 03:30'da İstiklal Caddesi'nde yürürken annesinden telefon gelmesi üzerine Fransız Konsolosluğu'nun önündeki merdivenlere oturmuş, bu nedenle Konsolosluk'ta görevli polis memuru tarafından bir polis aracına alınarak dövülmüştü.

Beysanoğlu, daha sonra şikayet için gittiği Fransız Konsolosluğu'nda bir polis memurunun kendisini "Biz polisiz bize bir şey yapamazsın" diyerek tehdit ettiğini söyledi. Bilkent Üniversitesi mezunu Beysanoğlu, bu sırada kendisine saldıran polisi kulübede gördüğünü belirterek, "Bir anda beni döven polis kulübeden çıkarak kayıplara karıştı. Öğrendiğime göre o gece benim alkollü olduğumu ve küfrettiğimi söylemişler" dedi.

Beysanoğlu, olayın ardından Emniyet'ten arandığını, polislerin kendisinden özür dilediğini aktararak, "Davamdan vazgeçmeyeceğim. Hırsız değilim, anarşist değilim, tecavüzcü değilim. Gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gideceğim" dedi.

Beyoğlu Emniyeti'nde polisler daha önce de bir arkadaşlarına şişe attığını iddia ettikleri bir adamın Tarlabaşı'nda kaldığı evi basmış, adamı sandalyeye bağlayarak saatlerce işkence etmişlerdi. Saatler sonra dövdükleri adamın aradıkları adam olmadığını anlayan polisler, feci biçimde dayak yemiş adamdan özür dilemişlerdi.