Davutoğlu'ndan MHP ve HDP'ye teşekkür

AKP Genel Başkanlığı'na getirilen Ahmet Davutoğlu mecliste ilk grup toplantısını yaptı. Cumhurbaşkanlığı yemin törenindeki tavırları için MHP ve HDP'ye teşekkür eden Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'na da "Türkiye Cumhuriyeti’nin cumhurbaşkanına kimse küs olma hakkına sahip değildir" dedi.

Ahmet Davutoğlu, AKP Genel Başkanı sıfatıyla partisinin ilk grup toplantısını yaptı. Partisinden destek isteyen Davutoğlu, "Hepinizin yanımda durmanızı istiyorum. Ne zaman aramıza nefs ve ve ego girerse işte o zaman konjönktürel bir parti haline dönüşürüz. Bendenizin en önemli sorumluluğu ve görevi bu muhabbet, bu ortak akıl, bu ortak vicdan atmosferini korumaktır, bunu hep bareber gerçekleştireceğimize inanıyorum ve bu konuda da dışarıda aç kurtlar gibi, puslu havayı bekleyen kurtlar gibi bekleyenler de çok beklerler. Bu topluluk küçük hesaplarla harekete geçmiş bir topluluk değil, aksine büyük hedeflerle büyük iddialarla yola çıkmış bir topluluktur" ifadelerini kullandı.

CHP'ye eleştiri, HDP'ye teşekkür
MHP ve HDP'ye Cumhurbaşkanlığı yemin törenindeki tavırları için teşekkür eden Davutoğlu, CHP'nin Meclis Başkanlığı'na içtüzük fırlatmasını eleştirerek "O hareket Cemil Çiçek’e değil o makamadır, Atatürk’e kadar gider. Sadece bir ahlaki zaaf değil, siyasi bilinç eksikliğidir. Ciddi bir ana muhalefet sorunumuz var. Günlük hesaplar içinde kendi aralarında kavga etmek onlara yakışır, birlik ve beraberlik içinde geleceği inşa etmek bize yakışır. Ama meclisi bloke etmeye niyetleri varsa ona da hiçbir zaman izin vermeyiz. Önümüzdeki dönemde meclis sabote etmek gibi bir yola ve harekete geçerlerse, AK Parti grubu kaya gibi durur, o genel kurula o kürsüye sahip çıkar ve milletin verdiği görevi yerine getirme konusunda bir an bile tereddüt etmez" diye konuştu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Savaş durumu hariç Sayın Cumhurbaşkanı ile görüşmeyeceğiz" sözlerini eleştiren Davutoğlu, "Bu nasıl bir demokrasi anlayışıdır? Tıpış tıpış konuşacaksın demem ama göreceksiniz öyle veya böyle konuşacak. Türkiye Cumhuriyeti’nin cumhurbaşkanına kimse küs olma hakkına sahip değildir" dedi.