Davutoğlu'ndan Kerry'ye Gezi Parkı açıklaması: 'E sizde de insan öldü'

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile Gezi Parkı eylemlerine ilişkin bir görüşme gerçekleştirdi. Davutoğlu, 4 bin insanın yaralanmasını, 10 kişinin gözünü kaybetmesini ve en az 2 yurttaşın yaşamını yitirmesini "Türkiye ikinci sınıf bir demokrasi değil" sözleriyle açıkladı.

ABD'nin Gezi Parkı olaylarına ilişkin açıklamaları üzerine Davutoğlu Kerry'yi arayarak yaşanan gelişmelerle ilgili bilgi verdi. Davutoğlu, bu tarz eylemlerin "demokratik" ülkelerde yaşanabildiğini söylerken, örnek olarak ABD'de yaşanan "Occupy Wall Street" olaylarında çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesini verdi.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylara ilişkin ABD'den gelen açıklamalar üzerine, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'i arayarak "Türkiye'nin ikinci sınıf bir demokrasi değil" dedi.

Davutoğlu, pek çok demokratik ülkede benzer eylemlerle karşılaşıldığını belirtirken, ABD'de yaşanan "Occupy Wall Street" olaylarında çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Avrupa'nın farklı başkentlerinde de benzer olayların meydana geldiğini anımsatan Davutoğlu'nun, "Birçok demokratik ülke benzer eylemlerle karşılaşır ve bu da demokratik sistemlerin sınavıdır" ifadesini kullandığı belirtildi.