Davutoğlu'ndan Clinton'a wikileaks teşekkürü!

Washington'da ABD Dışişleri Bakanı Hilary Clinton ile görüşen Ahmet Davutoğlu, wikileaks belgeleri konusunda önceden bilgilendirme yaptıkları için teşekkür etti.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Washinton’daki ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile görüştü. ABD Dışişleri Bakanlığı'nda yapılan görüşmenin öncesindeki ortak basın toplantısında Davutoğlu, Hilary Clinton’a wikileaks belgeleriyle ilgili kendilerine önceden bilgi verildiği için teşekkür etti.

Davutoğlu, basın toplantısında "Dışişleri Bakanlığında bulunmak ve dostum ve çalışma arkadaşım Bakan Clinton’la çeşitli gündem maddelerini ele alma şansına erişmek benim için büyük bir mutluluk ve onur" dedi ve Türk Amerikan ilişkilerinin model ve stratejik ortaklık düzeyinde olduğunu açıkladı.

Davutoğlu, "Dolayısıyla belgeler de (Wikileaks) dahil olmak üzere bugün paylaşacağımız çok çeşitli gündem maddeleri var. Önceden yapılan bilgilendirme için (Wikileaks belgeleri) teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum" dedi ve Türk dış politikasının ilkeli, vizyon sahibi, zaman testinden geçmiş, şeffaf bir dış politika olduğunu belirten Davutoğlu, buna ABD ile ilişkilerin de dahil olduğunu belirtti.

Davutoğlu, "Amerikan yönetimiyle koordinasyon halinde bölgesel ve küresel barışın sağlanması yolunda da aynı ilkeli politikayı takip edeceklerini" vurguladı.

Clinton: Birlikte yapacağımız çok şey var
ABD Dışişleri Bakanı Clinton ise basın toplantısında "Hem çalışma arkadaşım hem de dostum Davutoğlu’nu Dışişleri Bakanlığı'nda ağırlamaktan mutluluk duyuyorum" dedi.

Türkiye ile ABD’nin dünyadaki en önemli ikili ilişkilerden birine sahip olduğunu belirten Clinton, "Bu ilişkiyi güçlendirme ve derinleştirmeyi sürdürmeye çok bağlıyız" dedi.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu’yla görüşmenin kendisi için her zaman çok yapıcı olduğunu söyleyen Clinton, "Çünkü, sadece Türkiye ve ABD’nin birlikte yapabileceği, yapılması gereken çok fazla şeyimiz var" diye konuştu.

(soL - Haber Merkezi)