Davutoğlu: Suriye halkının temsilcisi SUKO

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, geçtiğimiz günlerde Katar'da kurulan Suriye Ulusal Koalisyonu'nu Suriye'nin meşru temsilcisi olarak kabul ettiklerini söyledi. Böylece Fransa ve ABD'den sonra Türkiye de Suriye Ulusal Koalisyonu'nu (SUKO) Suriye halkının meşru temsilcisi olarak tanıdığını duyurmuş oldu.

Cibuti'de düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısında açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, “Türkiye, Suriye Ulusal Koalisyonu'nu Suriye halkının meşru temsilcisi olarak tanıdığını yinelemektedir, İİT'deki kardeşlerimizden de aynısını yapmalarını bekliyoruz” dedi.

ABD ve Fransa, Katar'da yeniden dizayn edilen Suriye muhalefetini "Suriye halkının meşru temsilcisi" olarak tanıdığını Türkiye'den önce duyurmuştu.

SUKO'nun başında bir imam
Suriye’deki muhalif grupların bir çatı altında toplamak için Katar’ın başkenti Doha’da yaklaşık bir haftadır düzenlenen toplantılarda Suriye Ulusal Girişimi ve Suriye Ulusal Konseyi birleştirilerek “Suriye Muhalefeti ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu” adlı bir örgüt oluşturuldu ve örgütün başına eski bir imam ve din adamı olan Muaz el-Hatib getirilmişti.

(soL - Dış Haberler)