Davutoğlu’ndan Nalbantyan’a yanıt

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Ermeni meslektaşı Nalbantyan’ın “Top Türkiye’nin elinde” sözlerine “Saha da top da ortak” diye yanıt verdi.

soL (HABER MERKEZİ) Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ermenistan Dışişleri Bakanı Edvard Nalbantyan'ın Türkiye-Ermenistan ilişkilerine dair değerlendirmesine yanıt verdi.

Nalbantyan, Gürcistan'da verdiği demeçte "Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin bugün artık farklı bir düzleme geçtiğini" belirterek, "Top bugün Türkiye'nin elindedir" demişti. Davutoğlu, bu sözlere "Saha da top da ortak" şeklinde yanıt verdi.

Davutoğlu şunları söyledi: "Topun bizim sahamızda olmasına gelince, biz bu süreçleri daha önce birçok kereler yaşadık. Sahalarda dolaşan bir top değil, ortak bir geleceğimiz var ve bu, birlikte inşa edeceğimiz bir gelecek Türkiye, Azerbaycan, Ermenistan, Gürcistan, Rusya ve bölgedeki diğer aktörlerin. Dolayısıyla saha da ortak, top da ortak, çabalar da ortak. Ancak o zaman geleceği güçlü bir şekilde inşa ederiz. Hepimizin iyi niyet göstermesi ve bu süreçlerin olumsuz yönde seyretmesine sebep olacak davranışlardan uzak durması lazım. Ümitliyiz, olumlu bakıyoruz ve bu süreçler sonunda bölgenin barış, güvenlik ve istikrar havzası haline dönüşmesini bekliyoruz."