Davutoğlu: ‘Büyük hayallerin peşindeyiz’

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, savaş çığırtkanlığının nedenini açıkladı: "Büyük hayallerin peşindeyiz, küçük hesapların değil.”

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, büyük hayaller peşinde olduklarını söyledi.

AA’nın haberine göre, Taşkent'e bağlı Afşar beldesindeki temel atma törenine katılan Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

''Büyük hayallerin peşindeyiz. Küçük hesapların değil. Onun için küçük hesapları olanlar bizi anlayamazlar. Biz Konya'yı ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Konya ile birlikte Anadolu'yu.. Anadolu ile birlikte bütün Asya'yı... Asya ile birlikte bütün Avrasya'yı ve Afro Avrasya'yı ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Her attığımız adım, her açtığımız eser, her attığımız tohum o büyük ideale giden küçük bir fidanın yeşermesidir.
Bizim için haya, edep ve bu edebin dayandığı o manevi zenginlik esastır. Hiçbir kısır siyasi hesap bizi muhalefetin benimsediği o seviyesiz noktaya getirmeyecek. Büyük hesabı olanlar derin ahlak ile hareket ederler.

Bütün bu projelerle birlikte hayalleri harekete geçireceğiz. Bizim için onları söylüyorlar 'gençlik hayalleriyle yaşıyorlar' diye. Evet hayallerimizle yaşıyoruz. Rüyalarımızla yaşıyoruz. İdeallerimizle ve iddialarımızla yaşıyoruz. Hiçbir güç, hiçbir engel, bize bu millet adına taşıdığımız bu emanetin gerektirdiği iddiayı, hayali, rüyayı, büyük hedefleri unutturamaz."