Sayfa yolu
Danny Ayalon: Her şey şakayla başladı
Yayın Tarihi: 26.01.2010 , 19:26 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54
Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçisi Oğuz Çelikkol’u alçak koltuğa oturtup, İsrailli gazetecilere İbranice konuşarak bunun bilinçli bir aşağılama olduğunu ileterek “koltuk krizine” sebep olan İsrail Dışişleri Bakan YardımcısıDanny Ayalon, krizle ilgili olarak NTV muhabirinin sorularını yanıtladı.
Danny Ayalon, bugün İsrail’de yayımlanan Başbakan Erdoğan'ın Yahudi karşıtlığını kışkırttığı iddialarını dile getiren rapor hakkında “Ben de bu raporu şahsen görmedim ve gazetelerden öğrendim. Eğer gerçekten böyle bir rapor varsa, bunun basına yansımaması gerekiyordu. Bence İsrail ve Türkiye'nin konuşması, birlikte çalışması gerekiyor. Bu sadece bizim açımızdan değil, Ortadoğu'daki tüm ülkeler için faydalı olacaktır” dedi.
Kriz şakayla başlamış
Koltuk kriziyle ilgili soruya Ayalon “İsrail hükümetinde bir Türkiye sorunu kesinlikle yok. Ben asla bir Türk düşmanı değilim. Hatta daha önce ABD, Kanada ve Arjantin gibi ülkelerde Türkiye lehine çalışmaktan mutluluk duydum. Ankara ve İstanbul'a defalarca geldim. Aslında herşey şakayla başladı. Bu olay medyaya yansımamalıydı” yanıtını verdi.
Olayın “bilinçli bir şekilde başlamadığını” ileri süren Ayalon, “Hiçbir şekilde böyle söylenmemesi gerekiyordu. Özür dilerim, artık bunu arkamızda bırakmamız gerekiyor. İsrail'deki Türk Büyükelçi son derece ihtiyaç duyulan, önemli bir kişidir” diye konuştu.
Ayalon, kriz sonrası İsrail’de kendisine yöneltilen tepkiler için ise “İsrail’de çok canlı bir demokrasi var” sözünü kullandı.
(soL - Haber Merkezi)
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.