Danıştay'ın yeni Başsavcısı Turgut Candan

25 Mayıs'tan bu yana boş olan Danıştay Başsavcılığı'na uzun süren seçim turlarının ardından 7. Daire Başkanı Turgut Candan seçildi.

Danıştay Başsavcısı Yılmaz Çimen'in 25 Mayıs 2010 tarihinde yaş haddinden emekliye ayrılmasından sonra boşalan makam için seçimlere başlanmıştı.

Adli tatilde ara verilen seçimlere adli yılın sona ermesinden sonra yeniden başlandı. Bugün yapılan seçim turunda, 7. Daire Başkanı Candan Danıştay Genel Kurulu'nca Danıştay Başsavcılığına seçildi.

95 üyeden oluşan Danıştay Genel Kurulu'nda başsavcılık seçiminde oyların salt çoğunluğunu almak gerekiyor.

Candan 1997'den beri Danıştay'da
1947 yılında Ankara'da doğan Turgut Candan, 1969 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi, 1979'da ise Paris Uluslararası Kamu Yönetimi Enstitüsü'nden mezun oldu.

27 Mart 1970'te Çalışma Bakanlığı'nda iş müfettişi olarak çalışmaya başlayan Candan, 31 Ocak 1973'te Danıştay tetkik hakimliği, 31 Ekim 1988'de Danıştay savcılığı görevine atandı. Candan, 26 Mayıs 1997'de de Danıştay üyeliğine, 31 Mayıs 2005'te ise Danıştay 7. Daire Başkanlığı'na seçildi.

"Yargıçlar konuşacak"
Danıştay 7. Daire Başkanı Turgut Candan, yargı mensuplarının medyaya konuşmasına getirilen eleştirileri, Danıştay saldırısının yıldönümünde düzenlenen törende yanıtlamıştı.

Candan, “Eğer yargıç konuşmayacaksa bunca hukuk fakültesinin, baro ve sivil toplum örgütlerinin çoğunluğunun suskun kaldığı bu ortamda, başı sıkıştığında ilk gideceği yer hukuk olan yüce ulusumuz, nasıl öğrenecek adaletin gücünün gücün adaleti olmak üzere olduğunu?” demişti.

(soL-Haber Merkezi)