Daha fazla yoksulluk daha fazla oy

AKP ile yoksulluk artarken yoksullara dağıtılan kömür de artıyor. Bu yıl 276 bin ton daha.

soL (HABER MERKEZİ) Bakanlar Kurulu kararı ile son 5 yıldan bu yana yoksul ailelere yapılan kömür dağıtımının bu yılki bölümüne yönelik çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi. AKP'nin sadaka devlet uygulamasının bir aracı olan yoksullara kömür dağıtımının kış mevsimi yaklaşırken arttığı görülüyor.

Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürlüğü 1 Eylül 2008 tarihi itibariyle valiliklerden gelen talep çerçevesinde "yardıma muhtaç" ailelere toplam 705 bin ton kömür sevkiyatının dağıtım işlemi gerçekleştirildiğini açıkladı. 14 ilde dağıtım programı tamamlanan kömür sevkiyatının Ekim ayı sonuna kadar 1 milyon ton düzeyine çıkması planlanıyor.

Muş, Nevşehir, Niğde,Afyon, Bayburt, Bilecik, Erzincan, Gümüşhane, Isparta, Kars, Kırıkkale, Uşak, Osmaniye ve Çankırı illeri ilk etap da kömür dağıtılan iller arasında. TKİ Genel Müdürlüğü bu yıl sonuna kadar 1 milyon 750 bin ton kömür dağıtmayı planlıyor. TKİ Genel Müdürlüğü geçtiğimiz yıl aynı program çerçevesinde "yardıma muhtaç" ailelere 1 milyon 474 bin ton kömür sevkiyatını gerçekleştirmişti. Böylece ihtiyaçlar gerekçe gösterilerek, program çerçevesinde bu yıl 276 bin ton kömür daha fazla dağıtılmış olacak.

AKP hükümetinin son 5.5 yılda yaklaşık 6 milyon ton kömür dağıttı. Dağıtılan kömürün değeri 1 milyar 86 milyon 958 bin YTL'ye ulaşırken, TKİ devletten 78 milyon 558 bin YTL alacaklı bulunuyor.