Cüppeli’den Fethullah’a: Şuursuz

Cüppeli Ahmet Hoca, Fethullah Gülen’in “Gazze’ye yardım gemileri için izin alınmalıydı” sözünü “Bu lafı söyleyen şuur sahibi olamaz” diye yanıtladı. Cüppeli, Gazze olayıyla “ölü toprağını attıklarını” da ekledi.

Arifan dergisi tarafından, dün Zeytinburnu Abdi İpekçi Kapalı Spor Salonu’nda organize edilen “Resulullah Aşkına Cüppeli Ahmet Hoca” adlı programda izleyiciler stada sığmadı, stad dışında sinevizyon kuruldu. Burada müritlerine ve dinleyicilere seslenen, “Cüppeli Ahmet Hoca” olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Fethullah Gülen hakkında ağır ifadeler kullandı.

Osmanlı padişahlarının tahtlarını andıran bir tahta oturarak vaazına başlayan Ünlü, Gülen’in “İsrail’den izin alınmalıydı” değerlendirmesi için “Şimdi bazılarımız diyor ki, Filistin’e yardım götürürken izin alınmalıdır. İsrail’in sözlerine itaat etmek lazım onlarıda kırmamak lazım. Asla ve kat a doğru değildir. Bu lafı söyleyen şuur sahibi olamaz. Çünki İsrail ne zaman izin verdi ki mazluma yardım etti. Böyle bir şey olabilir mi? Boyun eğmek izin almak asla ve asla olmaz” dedi.

“Gazze olayıyla ölü toprağımızı attık”
28 Şubat sürecinden sonraki dönem için “Bir araya gelip toplanmaktan bile korkar hale gelmişlerdi. Aramak sormak yoktu. Bunlar yapılmaz hale gelmişti. Ben ümmetten umudu kesmiştim. İnsanlar tamamen değişmişti. Böyle bir soğuk hale gelmişti. Allah korkusu yoktu. 28 Şubat sürecinden sonra ben ne haller gördüm? Bu bizim üzerimize ölü toprağı atılmış gibi bir şeydi” değerlendirmesi yapan Cüppeli Ahmet Hoca, Gazze olayıyla durumun değiştiğini savunarak “Bu Gazze olayı beni yine ümitlendirdi. Üzerimizdeki bu ölü toprağını üzerimizden kaldırdı” dedi.

“Allah solculara acısın”
Ahmet Mahmut Ünlü, “Bazı solcu arkadaşlar da Filistin davasına sahip çıkıyorlar. Evvelden beri Filistin’e sahip çıkıyorlarmış. Yine sahip çıktılar. Teşekkür ediyorum onlara ama inşallah onlar da Allah yolunda niyaz ederler. Bu arkadaşlar Filistin’deki ve dünyanın farklı yerlerindeki zulüm gören insanlara acıyorlar. Allah da onlara acısın” diye konuştu.

(soL - Haber Merkezi)