"Cumhuriyet'e bombanın sebebi türbanlı karikatür"

Birinci Ergenekon davasının tutuklu sanığı Alparslan Arslan, çapraz sorguda ''domuza türban takılarak çizilen karikatürden dolayı Cumhuriyet gazetesinin uyarılması için" el bombası attığını söyledi.

Birinci Ergenekon davasının tutuklu sanığı Alparslan Arslan, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada savunma yapması için sanık kürsüsüne çağırıldı. Arslan, daha önce baro tarafından atanan avukatının cezaevine gelip kendisiyle görüşemediğini bu nedenle savunmasını hazırlayamadığını ve kendine yeni bir avukat tuttuğunu söyleyerek, savunmasını hazırlayabilmek için tekrar ek süre verilmesini istedi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün'ün, ''Neden savunmanı yapmıyorsun. Bak senin ifade vermememen nedeniyle duruşmalarda ilerleme olmuyor'' demesi üzerine, Yıldırım, ''Bir an önce ben de kurtulmak istiyorum. Hiçbir art niyetim yok'' dedi.

Daha sonra Arslan'ın çapraz sorgusuna geçildi. Arslan, çapraz sorgusunda ''domuza türban takılarak çizilen karikatürden dolayı Cumhuriyet gazetesinin uyarılması için" el bombası attığını söyledi.