'Çözüm TBMM çatısı altında'

DTP milletvekili Nuri Yaman, Kürt sorununun ancak parlamentoda çözülebileceğini söyledi ve hükümetin inisiyatif alması gerektiğini belirtti.



soL (HABER MERKEZİ) 39 yıl boyunca devletin çeşitli kademelerinde görev alan ve 22 Temmuz seçimlerinde DTP'den milletvekili seçilen Nuri Yaman, Kürt sorununda çözümün parlamentonun elinde olduğunu söyledi. Yıllarca kaymakam, vali yardımcısı ve mülkiye başmüfettişi olarak devlete hizmet eden Yaman, Zaman gazetesine verdiği röportajda, DTP'nin durumu, Kürt sorununda çözüm, hükümetin sorumlulukları gibi konularda değerlendirmelerde bulundu.



"Çözüm TBMM çatısı altında"

Kendisini, "Kürt sorununun çözümünü en iyi bilen insanlardan biri" olarak tanımlayan Yaman, sorunun TBMM çatısı altında, daha çok demokrasiyle ve her siyasi görüşün sorumluluğuyla çözüleceğini belirtti. "Aklı başında hiçbir Kürt'ün Türkiye'nin birlik ve bütünlüğüne aykırı bir düşünce içinde" olmadığını vurgulayan Yaman, son çatışmaları bazı çevrelerin çıkar hesaplarına bağladı ve Mart 2009'da yapılacak yerel seçimlerin de bu olayların artmasında etkili olduğunu düşündüğünü söyledi.



"DTP'nin kapatılması kaos olur"

DTP'ye açılan davanın kapatma kararıyla sonuçlanmasının Türkiye'de kaos isteyen çevrelerin ekmeğine yağ süreceğini belirten Yaman, parti olarak, her fırsatta, Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünden bahsettiklerini, barışa ve kardeşliğe vurgu yaptıklarını ifade etti. Yaman, Anayasa Mahkemesi üyelerinin bu durumu gözeteceklerine inandığını, mahkemenin dört üyesini yakından tanıdığını ve bu insanlardan Türkiye'nin aleyhine bir karar beklemediğini söyledi.