Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

ÇOMÜ Rektörü'nün 'duran adam' hazımsızlığı

Aralarında öğretim üyeleri ve öğrencilerin de bulunduğu "duran adamlar", ÇOMÜ Rektörlüğü önünde durmaya başlayınca, Rektör Sedat Laçiner, öğretim üyelerini "olayı siyasallaştırmakla" suçladı. Laçiner, eyleme katılanların da güvenlik tarafından fişlenmesini istedi.

Yayın Tarihi: 22.06.2013 , 02:23 Güncelleme Tarihi: 08.05.2021 , 00:58

sondakika.com'un haberine göre, aralarında öğretim üyeleri ve öğrencilerin bulunduğu 10 kişi, bugün öğle saatlerinde ÇOMÜ Terzioğlu Kampüsü içindeki Rektörlük binası önünde toplandı. Rektörlüğün önünden geçen yolun kaldırımına dizilen grup, yanlarında getirdikleri kitapları okumaya başladı. Rektörlük binasından çıkıp makam arabasına binmeye hazırlanan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, kaldırımdaki kalabalığı görünce gazetecilere, 'Burada ne var' diye sordu. Gazeteciler, 'Eylem var' deyince Prof. Dr. Rektör Laçiner, eyleme katılan Prof. Dr. Telat Koç'a dönerek, 'Sen git sınavını yap. Olayı siyasileştirmeyin. Çok ayıp bir şey' dedi. Prof. Dr. Koç da, 'Benim her sınavım yapıldı ve teslim edildi' yanıtını verdi.

Prof. Dr. Rektör Laçiner, olay yerinden ayrılırken, güvenlik sorumlusuyla görüşerek eyleme katılanların tespit edilmesini istedi. Güvenlik görevlilerinin tacizine rağmen 15 dakika daha duran grup daha sonra sessizce dağıldı.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.