Çocuklar ve veliler imam hatip değil laik eğitim istiyor

Türkiye genelindeki yüzlerce örneğinde olduğu gibi okullarının imam hatibe dönüştürüleceğini öğrenen Ümraniye Nihat Sami Banarlı İlköğretim Okulu öğrenci ve velileri okullarına sahip çıkmak ve çağdaş, bilimsel, laik eğitim için yürüyüş düzenledi.

İstanbul Ümraniye'deki Nihat Sami Banarlı İlköğretim Okulu 4+4+4 eğitim sistemi kapsamında ikili eğitim uygulamasına geçiyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesinden duyurulan bilgiye göre, okul hem Nihat Sami Banarlı İlköğretim Okulu hem de Nihat Sami Banarlı İmam Hatip Okulu olarak öğrenci alacak.

Geçtiğimiz yıl "tadilat" gerekçesiyle başka bir okul ile binalarını paylaştıklarını belirten veliler, önümüzdeki yıl da okullarına Nihat Sami Banarlı İmam Hatip Okulu adıyla imam hatip orta okulu sınıfları açılmasına tepkilerini eylem yaparak gösterdiler. Okullarının önünden Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önüne yürüyen öğrenci ve veliler "Nihat Sami bizimdir bizim kalacak", "Okuluma dokunma", "İmam hatip olmak istemiyoruz", "Çağdaş eğitim istiyoruz", "ikili eğitim istemiyoruz" sloganları attılar. Eylemde çocuklar "Çağdaş, laik, bilimsel eğitim istiyoruz", "Aydınlık Türkiye cemaate geçit yok", "Nihat Sami Banarlı bizimdir bizim olacak" yazılı dövizler taşıdı.

Okullarına imam hatip orta okulu sınıfları açılması kararını 10 gün önce Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesinden öğrenen öğrenci ve veliler, MEB'in bu kararına karşı topladıkları 2 bin imzayı Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü'ne ilettiler. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önündeki basın açıklamasında, kararın değiştirilmemesi durumunda okula sahip çıkmak için daha büyük eylemler düzenleneceği ilan edildi.

Atakent Mahallesi halkı ve esnaf da eylem yapan öğrenci ve velilere destek verdi.

(soL - İstanbul)