Cihatçılar, Türkiye’de halkı ölümle tehdit etti

Adana’nın bazı mahallelerinde bildiri dağıtan cihatçı militanlar, Türkiye'de Suriye halkına ve yönetimine destek verenleri, başlarını kesmekle tehdit etti.

Suriye halkına kan kusturan AKP destekli cihatçı çeteler, Adana ve çevre illerde dağıttıkları bildirilerde, Esad rejimine destek verenlerin “başlarının Allah yolunda kesileceği” tehdidini savurdu.

Yurt gazetesinden Ömer Ödemiş'in haberine göre, Adana’nın Mirzaçelebi, Kocavezir, Küçüksaat Meydanı,  Kuruköprü Meydanı ve Meydan mahallesindeki evlere ve iş yerlerine dağıtıkları bildiri  “Bismillahirahmanirahim” ile başladıktan sonra, nefret ve tehditle son buluyor.

“Kutsal Sünni devleti”
Muaz El Hatip Tugayı adına dağıtılan bildiride şu skandal ifadeler yer alıyor:

Övgü ve Hamd Allaha mahsustur. Zalim, kafir Esed ve onun işbirlikçilerine lanet olsun. Bizler Allah yolunda cihat etmiş ve şehitlikle nasiplenmiş Şeyh Muaz El Hatip taburunun askerleri olarak Esed ve İşbirlikçilerine sesleniyoruz.

Kâfire destek vermeyin. Allah yolunda olun, yoksa başınız bedeninizden Allah yolunda kesilecektir. Sen Esed köpeğinin salyasıyla abdest alan kâfir, Suriye kutsal Sünni devletinin toprakları sizin dökülen kanlarınızla yunup, arınacak, yüce Allah'ın kolumuza vereceği kuvvetle hepinizin sonu yakındır.

AKP tarafından korunup kollanan cihatçı militanlar tarafından Arapça ve Türkçe olarak kaleme alınan bu bildirinin halkta tedirginlik ve tepki yarattığı bildirildi.

O bildiri