'Cihat' için gittiği Suriye'de ölen gencin ailesi isyan etti: 'Bu ülkenin sınırı yok mu?'

Suriye'de süren çatışmalar, Türkiye'deki ailelerin de canını yakıyor. Şeriatçı gruplar tarafından kandırılıp Suriye'ye götürülen bir genç hayatını kaybetti. 22 yaşındaki Burak Yazıcı'nın babası, "Bu ülkenin sınırı yok mu?" diyerek isyan etti.

Suriye'de çatışan şeriatçı gruplar, Türkiye'deki gençleri kandırarak Suriye’deki kampa götürüyor, sonrasında da çatışmalara sokuyor. Yaklaşık 600 gencin bu yolla kandırıldığı ve Suriye’ye götürüldüğü iddia ediliyor. O gençlerden biri bugün yaşamını yitirdi.

"Bu gençler Suriye'ye nasıl geçiyor"
DHA'nın haberine göre Rize Merkez Yiğitler Köyü'nde yaşayan Hasan Yazıcı'ya saat 15.00 sıralarında telefon geldi. Suriye'den aradığını ve arkadaşı Burak Yazıcı'nın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a karşı savaşırken "şehit düştüğünü" söyledikten sonra telefonu kapattı. Aldıkları haber üzerine büyük acı yaşayan baba Hasan Yazıcı, oğlunun 3 ay önce yasadışı yoldan Suriye'ye giriş yaptıktan sonra Türkiye'ye döndüğünü belirterek şunları söyledi, "Rize'de polis oğlumu gözaltına aldı. Kaçak yollarla Suriye'ye geçtiği gerekçesiyle bin lira para cezası kesildi. Oğlum burada bir ay kaldıktan sonra evden çıkıp kayıplara karıştı. Gitmeden önce, 'Esad'ın adamlarından bir kaçının kellesini alıp şehit olmam lazım. Allah yolunda cihat edemezsem bunun cevabını ahirette veremem' diyordu. Sınırdan nasıl geçti? Dışişleri ve İçişleri Bakanına sesleniyorum bu gençler Suriye'ye nasıl geçiyor? Oğlum pasaportsuz nasıl ülke değiştiriyor?"

"Cenazesi getirilmezse eylem yapacağım"
Oğlunun Suriye'ye nasıl geçtiğini hala anlayamadığını söyleyen Hasan Yazıcı, "Bu ülkenin sınırı yok mu? Nasıl sınırdan karşıya geçebiliyor? İllegal yollardan sınırı geçmek bu kadar kolay mı? Ben oğlumun cenazesi istiyorum. Cenazesi Türkiye'ye getirilemezse ağır bir eylem yapacağım. Suriye'den arayan kişi oğlumun cenazesinin Esad'ın askerlerinin tarafında kaldığını, ancak kendi ellerindeki askerlerle cenazeleri takas etmeye çalıştıklarını anlattı. Cenazeyi alabilirlerse bize ulaştıracaklarını söyledi" dedi.

4 çocuk annesi Tulin Yazıcı ise oğlunun cesedini istediğini söyleyerek, ”Birçok Türk genci orada çatışmalara katıldı, devlet sınırları iyi korumalı, benim oğlum da pasaportsuz geçiş yaptı. Bunun önlemi alınmalı” dedi.