Cihan'ın Ergenekon servisi devam ediyor

Ergenekon operasyonunun ateşli destekçilerinden Cihan Haber Ajansı, dün de Akbayram’ı operasyona yönelik eleştirileri nedeniyle gündemine taşıdı.

soL (HABER MERKEZİ) Yaptığı Ergenekon haberleriyle dikkat çeken ve dinci basının haberlerine temel kaynak olmaya devam eden Cihan Haber Ajansı, dün de Edip Akbayram'a çattı. Ajans, Akbayram'ın Zonguldak'ta verdiği konserde tutuklamalara ilişkin eleştirilerini, "Ergenekon'a destek" diyerek üyelerine servis etti.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Zonguldak'ın Ereğli İlçesine gelen ve burada bir konser veren Akbayram, sahneye "Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz" parçasıyla çıktı. Kalabalık bir izleyici grubunun izlediği konserde bu şarkısının ardından kısa bir konuşma yapan Akbayram, Ergenekon operasyonun 12. dalgasında hedefe yerleştirilen Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı ve üniversite rektörleri için yapılan suçlamaların yanlış olduğunu söyledi. Sonrasında sözlerini, "70 yaşını geçmesine rağmen bu ülkede yıllarca çağdaş eğitimin öncüsü olan ve üstüne üstlük çok hasta olan ÇYDD Genel Başkanı Türkan Saylan ve üniversitelerimizin değerli rektörlerine yapılan bu saygısızlıktan dolayı ülkem adına utanç duyuyorum" diye sürdüren Akbayram, şunları söyledi: "Bu ülkenin yetiştirmiş olduğu o ender değerlere hepinizin sahipleneceğinize yürekten inanıyorum. Bu ülkede o kadar güzel ozanlar, şairler var ki, ama bu ülkenin kıymetini bilmeyen insanlar var maalesef."

Akbayram, Madımak otelinde yakılan aydınlara da değinerek, "İnsanları yakabilir, işkence yapabilirsiniz, türküleri ve sanatı asla yakamaz, yıkamazsınız diyorum" dedi. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a da seslenen Akbayram, "Ne olursunuz Sivas'taki Madımak kebap salonunu en azından bir müze haline getirin de insanların birazcık olsun yaralarına merhem olun" dediğinde, konseri izleyen kalabalık Akbayram'ı alkışlayarak sözlerine destek verdi.

Cihan Haber Ajansı konuya ilişkin haberi "Edip Akbayram, Ergenekon operasyonunda gözaltına alınanlara destek çıktı" anonsuyla sunarken, habervaktim web sitesi, haberi "ETÖ'nün sanat şubesi sanki!" başlığıyla verdi. Ergenenekon operasyonunun sorgusuz destekçilerinden Fethullah Gülen'in gazetesi Zaman'da ise haber "Rektörler tutuklandığı için utanç duyuyormuş" başlığıyla yer aldı.