Cihan'a 11 yıl 3 ay hapis cezası!

Puşi davasında yargılanan ve geçtiğimiz duruşmada serbest bırakılan Galatasaray Üniversitesi öğrencisi Cihan Kırmızıgül’e toplamda 11 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Davanın "puşi davası" olmadığını söyleyenler, bir bez parçası olarak tarif ettikleri puşiye el koyma kararı verdiler.

Hakkında puşi dışında hiçbir “kanıt” gösterilemeyen Cihan Kırmızıgül’e 3 ayrı suçlamadan toplamda 11 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Mahkemenin Cihan Kırmızıgül hakkında verdiği kararlar şöyle:

-Cihan Kırmızıgül’ün PKK üyesi olmadığı ancak örgüt adına eylem yaptığı belirtilen kararda, 20 Şubat 2010 tarihinde Cihan Kırmızıgül’ün örgüt çağrısıyla eyleme katılıp Molotof kokteyli attığı iddia edilerek, bundan dolayı 7 yıl 6 ay hapis cezasına karar verildi. Ancak kararda, verilen cezanın Kırmızıgül’ün mahkemedeki iyi hali göz önüne alınarak 6 yıl 3 aya indirildiği ifade edildi.

-Olay tarihinde Cihan Kırmızıgül’ün patlayıcı madde olan Molotof kokteyli atması dolayısıyla ve bunu örgüt adına yaptığı iddiasıyla, mahkeme tarafından 5 yıl hapis cezasına karar verildiği belirtilirken, Kırmızıgül’ün iyi hali dolayısıyla bu cezanın da 4 yıl 2 aya indirildiği belirtildi.

-Cihan’ın BİM adlı markete Molotof attığı iddiası ile 12 ay hapis cezası almasına karar verilirken, bu ceza 10 aya indirildi. Hatırlanacağı üzere Kırmızıgül’ün avukatları ısrarla kamera görüntülerine bakılmasını talep etmiş ancak mahkeme bu talebi sürekli olarak reddetmişti.

- Cihan Kırmızıgül’ün eyleme katıldığına dair tek kanıt olarak sunulan puşiye ise, bez parçası denilerek el konuldu.

Yargıtay kararı onarsa Cihan 6 yıl 4 ay hapis yatacak
25 ay tutuklu yargılanan Cihan Kırmızıgül hakkında verilen karar şimdi temyiz için Yargıtay'a gidecek. Yaklaşık bir buçuk yıl içinde karar vermesi beklenen Yargıtay kararı onarsa, Cihan'ın aldığı hapis cezasında dörtte bir oranında indirime gidilecek ve Cihan'ın cezası 8 yıl 5 ay olarak kesinleşecek. Cihan yargılandığı süreç içinde 25 ay tutuklu kaldığı için 6 yıl 4 ay daha cezaevinde kalacak.

Yargıtay kararını açıklayana kadar Cihan serbest olacak.

Hocaları ve arkadaşları Cihan'ı yanlız bırakmıyor
Cihan Kırmızıgül'ün arkadaşları ve hocaları bugün de Adliye önündeydi. Kararın açıklanmasının ardından Cihan Kırmızıgül ve avukatlarının da katılımı ile Adliye önünde basın açıklaması gerçekleştirildi. Açıklamayı yapan Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Mehmet Karlı, “Bugün burada, Çağlayan’da, bizimle ve gerçeklerle dalga geçildi. Ama biz korkmayacağız. Cihan aramızda olacak. Biz ayrıcalık değil adalet istedik. İstemeye devam edeceğiz. Özgür Türkiye için mücadele edeceğiz" dedi. Basın açıklaması sırasında Cihan'ı yanlız bırakmayanlar "kavga bitmedi daha yeni başlıyor", "baskılar bizi yıldıramaz" sloganlarını attılar.

Mehmet Karlı: Biz hata yaptık dememek için çocuğun hayatı ile oynadılar
soL'a açıklama yapan Mehmet Karlı "Kararı açıklamakta zorlanıyorum. Cihan geçen duruşma tahliye edilmişti. Duruşmada iki farklı yargıç vardı ve onlar tutukluğu sonlandırmıştı. Mahkemenin diğer üyeleri, ortada delil olmamasına rağmen, 11 yıl 3 ay hüküm verdiler. Bir savcı 45 yıl istedi, diğer bir savcı beraat istedi, Cihan bu çelişkilerle 25 ay tutuklu kaldı. Ortadaki çelişkiler vehameti gösteriyor. Tek bir delil yok. Biz hata yaptık dememek için çocuğun hayatı ile oynadılar. Buna engel olacağız. İnsanları bir yere kadar korkutabilirler ama yılmayacağız, mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

Dink davasındaki skandal kararı veren hakim yine işbaşında!
Dink davasında, "örgüt yok" kararı ve Erhan Tuncel'in de içinde olduğu birçok şüpheli hakkında beraat kararı veren İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi hakimi Rüstem Eryılmaz, Cihan hakkında 11 yıl 3 ay ceza kararına imza attı.

Bu akşam Cihan için Taksim'de eylem var
Cihan'ın arkadaşları ve hocaları bu akşam saat 19:30'de Taksim Tramvay Durağı'nda buluşacaklarını ve kararı protesto edeceklerini açıkladı. Adaletten yana olan herkes akşam yapılacak eyleme davet edildi.

(soL - Haber Merkezi)