Çiçek: 2012'ye kadar koltuğu bırakmayız

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, 2012 yılına kadar görevlerinin başında olduklarını, erken seçime gerek görülmediğini söyledi.

soL (HABER MERKEZİ) Hükümet sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek 2012 yılına kadar AKP'nin erken seçime gitmeyeceğini, seçimlerin zamanında yapılacağını söyledi.
Milas'taki AKP Seçim Bürosu'nda vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, 29 Martta demokrasi gereği bir seçim yapılacağını belirtti. Çiçek, ''Bu seçimle, günlük hayatımızda karşılaştığımız, çokça yaşadığımız sorunlara çözüm sağlayacak insanları iş başına getirmiş olacağız. Bu seçim, bir iktidar seçimi değildir. İlimizi, ilçemizi, beldemizi, köyümüzü ve mahallemizi kimin yöneteceği ile ilgili bir seçimdir. Bunun bilinmesinde fayda var. Öbür seçimi 2012 yılında yapacağız'' dedi.

"İki de bir erken seçim" diyen muhalefetin "darı gören aç tavuğa" benzeten çiçek, söz konusu partilerin muhalefete alıştığını sözlerine ekledi. Çiçek, "Bu anlayışla, bu siyaset anlayışıyla 50 defa da seçime gitseler o partilerin yeri, konumu değişmez. Çünkü onlar muhalefete alışmış. Biz iktidara alıştık, onlar da muhalefete alıştı. Dolayısıyla yeniden bir seçim de yapılsa önümüzdeki günlerde çok fazla bir şey değişmez. Onun için Türkiye seçimleri zamanında yapıyor ve yapacaktır" dedi.