CHP’yi ziyaret eden muhalifler 'memnun' ayrıldı

Suriye Ulusal Konseyi Başkanı George Sabra, CHP’yi Genel Merkezi’nde ziyaret etti. Sabra, “Muhalefetin ne kadar dost olduğuna tanık olduk. CHP'den de Suriye rejiminin bir dikta rejimi olduğunu duymaktan çok mutlu olduk" derken, bundan sonrası için “Diyalogu sürdürme kararı aldıklarını" belirtti.

Suriye Ulusal Konseyi (SUK) Başkanı ve Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkan Yardımcısı George Sabra, beraberindeki heyetle CHP genel merkezinde Genel Başkan Yardımcıları Faruk Loğoğlu ve Nihat Matkap ile görüştü.

Cnn Türk’ün haberine göre, çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulunan Sabra, görüşmeyi "çok büyük bir buluşma" olarak değerlendirdi. İki taraf için de çok yararlı bir görüşme olduğunu belirten Sabra, şunları söyledi:

"CHP'nin görüşünü almak bizim için çok önemli. Başka muhalefet partileri de öyle. Türkiye, Suriyeliler'e kucak açtı. Bize yardım etti. Biz 20 ay önce Türkiye hükümetinin ve devletinin dost olduğunu biliyorduk, gördük. Şimdi de muhalefetin ne kadar dost olduğuna tanık olduk. CHP'den de Suriye rejiminin bir dikta rejimi olduğunu duymaktan çok mutlu olduk" dedi.

“Suriye ve Türkiye’nin çıkarlarını konuştuk”
Sabra, "Görüşmede, ilerleyen aşamalarda da Suriye ve Türkiye’nin çıkarları için neler yapabileceğimizi konuştuk. Bunun devam etmesi için karar aldık" dedi.

Geçici hükümetle ilgili bir soru üzerine Sabra, bütün taraflarla görüşme içerisinde olduklarını ve 2-3 hafta içerisinde böyle bir girişimin olabileceğini kaydetti.

“Diyalogu sürdürme kararı aldık”
Bir soru üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmediklerini aktara Sabra, diğer muhalefet partileriyle de görüşeceklerini bildirdi. Sabra, "CHP'den istediğiniz tam desteği görebildiniz mi?" yönündeki bir soruya da "Çok anlayışlı bir görüşme oldu. Bizim durumumuzu anlayışla karşıladılar. İlerleyen süreçte de bu diyalogu sürdürme kararı aldık" dedi.

“CHP’nin kuşkularına yanıt verdik”
"Başbakan Erdoğan, CHP'yi Esed yanlısı olmakla suçluyor. Bugün yaptığınız görüşme çerçevesinde siz bu eleştiriyi doğru buluyor musunuz?" sorusu üzerine de Sabra, "CHP büyük bir parti ve demokrasiden yana. Suriye'de medeni bir devlet olmasından yana. Ama bazı kuşkuları vardı. Biz de o kuşkular için tüm sorulara yanıt verdik" dedi.

Görüşmede, CHP'nin Beşar Esad ve yönetimi için "dikta rejimi" ifadesini kullanıp kullanmadığının sorulması üzerine Sabra, "Evet söylediler. Şu anda Suriye'de dikta bir rejim olduğunu, insanların öldürdüğünü vurguladılar. Tabii ona da hiç taraftar olmayacaklarını söylediler. CHP hiç bir zaman bir dikta rejiminin yanında olmadığını, katliamları da kabul etmediğini vurguladı" ifadelerini kullandı.