CHP'liler seçim startını türbede verdi

Kastamonu'da seçim startı veren CHP Belediye Başkanı adayı Müjgan Alagöz, “Önce Cumhuriyetimizin ve partimizin kurucusu Atatürk'ün anıtına çelenk sunduk. Sonra Hz. Pir'e gelerek dua ettik ve kurban kestik” dedi.

soL (HABER MERKEZİ) Eski Milletvekili Mehmet Yıldırım, Belediye Başkan adayı Müjgan Alagöz ve diğer partililer, Şeyh Şaban-ı Veli Türbesi'nde koç kestirip, dua ettiler.

CHP Kastamonu teşkilatı yerel seçim çalışmalarının Kastamonu'daki Şeyh Şaban-ı Veli Türbesi'ni ziyaret ile verdi. Kastamonu'da, CHP Belediye Başkanı adayı Müjgan Alagöz, konuyla ilgili "Önce Cumhuriyetimizin ve partimizin kurucusu Atatürk'ün anıtına çelenk sunduk. Sonra Hz. Pir'e gelerek dua ettik ve kurban kestik. Düğünlerde, sünnetlerde de geliyoruz. Bunu farklı bir şey ve açılım olarak görmüyorum" dedi.

Şeyh Şaban-ı Veli Türbesi'nde gazetecilere açıklama yapan CHP Kastamonu eski Milletvekili Mehmet Yıldırım ise "Çok ender ulemalardan Şeyh Şaban-ı Veli'nin huzuruna geldik. Belediye bşkan ve meclisi üyeleri adaylarımızla birlikte kurbanımızı kestik. Biz CHP'liler iki Mustafa'ya aşığız. Birisi Mustafa Kemal Atatürk, diğeri ise Peygamberimiz Muhammet Mustafa'dır. Ama birilerinde birisi eksik. Bunu herkes çok iyi biliyor. Bizim açılımlarımızın olduğunu iddia ederek belki bu medyada farklı şekilde yer alabilir. Bu bir açılım değildir. Bu, yandan düşünce değil, candan düşüncedir. İnançlara, düşüncelere saygılıyız" dedi.