CHP'li vekilden NATO'dan çıkılsın önerisi

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, askeri darbelerin dış desteklerine dikkati çekerek, Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu’na NATO’dan çıkılsın önerisinde bulundu.

Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu raporunun öneriler kısmına katkı sunan CHP Milletvekili Mehmet Şeker, "NATO üyeliğinden çıkma seçeneği de düşünülmelidir" dedi.

CHP'li vekil "NATO'dan çıkalım" dedi
CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker’in komisyona yaptığı öneri şöyle:

“ABD’nin Türkiye’deki darbeleri, etkisi altındaki NATO vasıtasıyla daha da detaylı bir söylemle NATO’nun ülkemizdeki illegal örgütlenmeleri vasıtasıyla gerçekleştirdiğinden hareketle, bu örgütlerin mutlaka dağıtılması ve üyelerinin cezalandırılması gerekmektedir. NATO şemsiyesi altında bu gerçekleştirilemiyorsa, tam bağımsız ve demokratik bir Türkiye için NATO üyeliğinden çıkma seçeneği de düşünülmelidir.

Faili meçhul cinayetleri araştırma komisyonu kurulmalıdır. Bu komisyon aracılığıyla Türkiye geçmişiyle yüzleşmelidir. 12 Mart ve 12 Eylül dönemlerinde idam edilenlerin TBMM tarafından iade-i itibarlarının yapılması için gerekli adımlar atılmalıdır. Darbe dönemlerinde ekonomik, siyasi, sosyal ve ailevi olarak zarar görenlerin tespiti ile ilgili bir Meclis araştırma Komisyonu kurulması gereklidir.”