CHP’li Tarhan: Seçim sonuçları hezimettir, sorumlular hesap vermeli

30 Mart yerel seçimlerinde alınan kötü sonuçla CHP’li milletvekilleri Nur Serter, Birgül Ayman Güler ve Deniz Baykal‘ın ardından bir özeleştiri de Emine Ülker Tarhan‘dan geldi. CHP’li milletvekili seçim sonuçlarını ‘hezimet’ olarak değerlendirdi.

Yerel seçimlerin ardından CHP’de yaşanan çatlak devam ediyor. Bugün yapılacak parti meclisi toplantısı öncesinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’yla bir araya gelen kadın milletvekillerinden Emine Ülker Tarhan, seçimlerde ortaya çıkan sonucun başarısızlığın ötesinde hezimet olduğunu söylerken, “Bu konuda da sorumlular hesabını vermeli” dedi.

diken.com.tr'nin haberine göre, CHP’nin seçim süreci boyunca Gülen Cemaati’ne yakın bir görüntü verdiği imasında bulunan Tarhan, “Seçimlerde belli bir tarafla işbirliği içinde göründük. Belki bir işbirliği olmadı ama böyle bir algı oluşturuldu. Kesin bir dille de reddetmeliydiniz, tepki göstermeliydiniz. Ama böyle yapmadınız” dediği öğrenildi.

Binnaz Toprak: Kadınlar ve LGBTİ’ler yok sayıldı
Bir diğer CHP’li milletvekili Binnaz Toprak da partisinin seçim stratejisini eleştirirken, yüzde 33’lük kadın kotasına yerel seçimlerde uyulmadığını, kadınların seçilebilir yerlerden aday gösterilmediğini söyledi. Toprak ayrıca “LGBTİ’ler CHP’den belediye meclisine aday oldu, ancak son sıralarda yer verildiği için seçilemediler” görüşünü dile getirdi.

Diğer milletvekilleri de eleştirmişti
CHP’de daha önce de benzer eleştiriler dile getirilmiş, CHP’li milletvekilleri Birgül Ayman Güler ve Nur Serter cemaate yakın bir görüntü verdikleri özeleştirisini yapmıştı. Bir diğer milletvekili Deniz Baykal da partisinin yerel seçimlerde ‘çılgınca hatalar’ yaptığını belirterek “Boş lafa doyduk, ciddi bir tabloyu boş lafla izah etmesin kimse. Tazelenmeye ihtiyaç var” demişti.