CHP'li Başkan cahillikte AKP'yi bile kıskandırdı: 'Kentsel dönüşüm komünist işi'

CHP Samsun İlkadım İlçe Başkanı Erkan Akyüz’den tuhaf açıklamalar. AKP iktidarının kâr odaklı ve emekçileri kentlerden sökmek adına yaptığı kentsel dönüşüm projesini “komünist işi” olarak tanımlayan Akyüz, cahillik konusunda AKP’lilere parmak ısırttı.

Samsun’da kentsel dönüşüm politikaları üzerine yapılan bir toplantıda konuşan CHP İlkadım İlçe Başkanı Erkan Akyüz’de tipik AKP hastalığı nüksetti. Akyüz, daha fazla kâr ve emekçileri kentlerden dışlamak anlamına gelen kentsel dönüşümde “komünizm” izi gördü…

“Kentsel Dönüşüm, komünist uygulamalar gibi” diyen ancak neyi kastettiği anlaşılamayan Akyüz, AKP’nin komünist rejimlerde olduğu gibi davrandığını dile getirdi.

“AKP, devşirme ve dönüştürme politikaları uyguluyor. Yoksul halkı adeta damgalar gibi onları günümüz koşullarının ve inşaat teknolojilerinin kullanıldığı sağlam yapılar yerine kalitesiz yapılara mahkûm ediyor” diyen Akyüz, AKP’yi eleştirmeye çalışırken sosyalistleri eleştirme geleneğinden kurtulamadı.

Sosyalist ülkelerde konutların emekçileri temel alarak ve hiçbir biçimde kâr amacı gütmeden çok düşük ücretlerle verildiğini bilmeyen Akyüz'ün kapitalist Türkiye’de yüzbinlerce insanın yaşamını yitirmesine neden olan “konutlarla” sosyalizmin inşa ettiği konutları kıyaslaması ise oldukça gülünç karşılandı.

soL yazarı Belma Nur Kartal: 'O da bir müteahhit'
Bugün soL'da yayımlanan köşe yazısında Akyüz'ün sözlerine değinen Belma Nur Kartal, Akyüz'ün bir müteahhit olduğunu hatırlattı. Kartal, "Tilkinin adaleti" başlıklı yazısında şunları yazdı:

"Komünistler ne zaman yoksul halkın evini başına yıkıp ocağına incir ağacı dikti, hangi yoksulu evsiz bıraktı tarih buna tanıklık etmedi. Bu memlekette kentsel dönüşümleri, ihaleleri, çıkar ilişkilerini, arsa, borsa, inşaat işlerini komünistler mi yapıyor? Elbette, “Evsize ev, işsize iş” dediği için komünistlere düşman olan parababalarına da, yoksul komünistlere çamur atarak prim yapmaya çalışan vicdansızlara da soracak hesabımız var. "Solcuyum ama CHP'ye oy veriyorum" diyenler!.. Ne Obama’yı öpenlere ne de bu çürük düzenin yamacılarına mahkum değilsiniz! Farkında mısınız?..."

(soL - Haber Merkezi)