CHP'den TRT hakkında suç duyurusu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde TRT’nin yayınlarında tarafsız davranmadığı gerekçesiyle TRT Genel Müdürü ve yöneticileri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren ve TRT Haber Müdürü Yaşar Kefeli hakkında suç duyurusunda bulundu.

Tezcan, savcılığa yaptığı suç duyurusunda TRT Haber kanalında cumhurbaşkanı adaylarının seçim faaliyetlerine ilişkin haber sürelerinin incelendiğini ve TRT’nin yayınlarında Recep Tayyip Erdoğan’a daha çok zaman ayrıldığını belirtti.

'Uluslararası sözleşmelere aykırı'
Dilekçede “ TRT Haber kanalında 15.07. 2014 tarihinde cumhurbaşkanı adaylarının seçim faaliyetlerine ilişkin süre toplam 02:58’dir. Bu yayın süresinin yüzde 71’i Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, yüzde 28.8’i Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’na, yüzde 19.9’u Sayın Selahattin Demirtaş’a ayrılmıştır” denildi. TRT’nin izlediği bu yayın politikasının anayasa ve RTÜK Yasası ile Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası sözleşmelere aykırı olduğunu söyleyen Bülent Tezcan, “Şüpheliler eylemleriyle TRT ve TRT kanallarının özerkliğini, tarafsızlığını ihlal etmişlerdir” dedi.