CHP'den TKP'ye saldırı

Pazartesi akşamı seçim çalışması yürüten TKP üyelerine, 20 kişilik CHP'li grup saldırdı.

soL (İzmir) İzmir Buca ilçesi sınırlarında, Dokuz Eylül Eğitim Fakültesi yakınlarında, TKP'nin seçim afişlerileri asan TKP üyeleri, üzerinde CHP amblemleri asılı olan bir minibüs ve ticari otobomil tarafından önleri kesilerek, yaklaşık yirmiş kişilik bir grup tarafından saldırıya uğradı.

CHP İzmir'de Neyi Temsil Ediyor?
TKP İzmir İl Örgütü Buca'da yaşanan olaylarla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada, İzmir'de düzen partilerinin bir rant kavgasına tanık olunduğu belirtilirken, açıklamada "AKP'nin elli lira vererek mitingelere insan götürdüğü ve İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da seçim afişlerini belediye işçilerine yaptırdığı" kaydedildi. TKP İzmir İl Örgütü yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi: ''Tüm meşruiyetlerini ve 'güçlerini' ellerinde tuttukları para kaynaklarından ve sırtlarını dayadıkları, karşılarında görücüye çıktıkları para babalarından alan AKP, CHP, MHP vb. düzen partileri İzmir'de siyaset yapma tekelinin sadece kendilerinde olduğu havası ile hareket etmekte, solun ve emekçilerin örgütlü siyasal çalışması karşısında ise öfkeye kapılmaktadırlar. İzmirli emekçilere 'ya sıtmaya razı olursun ya da ölürsün' dayatması ile yaklaşan bu anlayış, işçi ve emekçilerin çıkarlarının bu seçimlerde dillendirilmesine ve solun kendisini duyurmasına ellerinden gelen her yöntemle ambargo koymaya çalışmakta, 'İşbirlikçileri, Gericileri, Piyasacıları DURDURUN' çağrısı ile İzmir'in dörtbir yanında emekçilere, gençlere ve aydınlara ulaşan TKP karşısında hırçınlaşmaktadır.''

CHP'ye "Çekilin'' çağrısı
Yapılan açıklamada "AKP'nin, para babalarına ve emperyalizme dayanan gücü karşısında CHP'nin havlu attığı ve AKP karşısında gericilik, işbirlikçilik ve piyasacılık temelinde AKP ile 'tatlı' bir rekabet içinde olduğu" kaydedilirken, CHP'nin bu seçimlerde solun ve emekçi halkın örgütlü gücünü durdurmayı misyon edindiği vurgulandı. Açıklama CHP'ye yönelik "İzmirlileri yanıltmayın. İzmirlileri kandırmayın. İzmir'de bağımsızlığın, aydınlığın ve eşitliğin sesini kısamazsınız. İzmirli emekçilerin, gençlerin ve aydınların AKP ile hesaplaşmasında aradan çekilin" uyarılarıyla devam ederken, TKP İzmir İl Örgütü açıklamasını şu sözlerle bitirdi: "Çekilin ki İzmir'de solun gerçek temsilcilerinin sesi duyulsun. Çekilin ki İzmirliler AKP gericiliğinin yaklaşan ayak sesleri karşısında çaresizliği değil, umudu ve mücadele azmini kazanabilsin."