CHP'den fezleke talebi

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında dört eski bakanı soruşturacak komisyonun başkanı Hakkı Köylü "eksiklik" gerekçesiyle fezlekeleri geçtiğimiz günlerde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na iade etmişti. CHP, Meclis'ten savcılığa iade edilen dört eski bakanla ilgili fezlekelerin kopyasını istedi.

(soL-Haber Merkezi)Komisyonun CHP'li üyesi Erdal Aksünger, CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na konuya ilişkin bir dilekçe vererek başvuruda bulundu.

Başvuru dilekçesinde, Soruşturma Komisyonu tarafından dizi pusulası olmadığı gerekçesiyle savcılığa iade edilen eski bakanlar Zafer Çağlayan, Erdoğan Bayraktar, Muammer Güler ve Egemen Bağış hakkındaki fezlekenin bir örneği istendi.

Erdal Aksünger adliye çıkışında yaptığı açıklamada, dört eski bakanla ilgili TBMM Soruşturma Komisyonu'nda yaşananları herkesin gördüğünü ifade ederek, fezlekenin sadece bir dizi pusulası bahane edilerek savcılığa gönderildiğini söyledi.

CHP Milletvekili Ali Özgündüz ise yaptığı açıklamada TBMM Soruşturma Komisyonu üyelerinin savcılıktan belge isteme ve toplama yetkisi bulunduğunu ifade ederek, "Umarım başsavcılık bu talebi yerinde görür, uygun karşılar. Aksi takdirde başsavcılık da bu yolsuzluk olayının üstünün örtülmesine aracı olacaktır. Ben eski bir Cumhuriyet savcısı olarak yargıdan böyle bir şey beklemiyorum. Yargının tarafı olmaz hukuktan, adaletten yanadır" dedi.

Fezlekeler "eksik belge" gerekçesi ile iade edilmişti
TBMM Soruşturma Komisyonu Başkanı AKP'li Hakkı Köylü, Meclis Başkanlığı'ndan kendilerine gelen fezlekeleri "Dizi pusulasının eksik olduğu” gerekçesiyle 14.07.2014 günü İstanbul Başsavcılığı’na iade etmişti. Köylü'nün, dosyalar gelinceye kadar komisyonun yeni bir toplantı yapmayacağını söylemesi üzerine dört eski bakanla ilgili komisyonun yeni yasama döneminde, yani ekim ayında çalışmalarına başlayacağı anlaşılmıştı.