CHP'de işler 'biraz yavaş' yürüyor: 'Taşeronu kaldıracağız' açıklamasından 3 yıl sonra kadro!

Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel Başkanlığına seçilirken sarf ettiği "Taşeronu kaldıracağız" sözlerinin üzerinden üç yıl geçmesinin ardından CHP nihayet genel merkezinde çalıştırdığı taşeron işçilere kadro verdi. Ancak CHP'li birçok belediyede taşeron işçilerin mücadelesi sürüyor.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun üç yıl önce "Taşeronu kaldıracağız" demesinin ardından, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran "sosyal demokrat bir parti olarak kendileri için en önemli değerin emek olduğunu" söyleyerek CHP Genel Merkezi'nde taşeron sistemiyle çalışan 37 işçiyi kadrolu personel statüsüne geçirdiklerini açıkladı.

"Daha fazla müsaade edemedik"
Emeği ile değer üreten herkesin tüm haklarının korunması ve gelişmesinden yana olduklarını söyleyen Oran, söyle konuştu, "Bunu da her yerde, her zaman söyledik. Taşeron işçilik özellikle emekçiler yönünden büyük hak kayıplarına neden oluyor. Onların iş güvencelerini, kazanımlarını bir boyutuyla tehdit ediyor. Biz bu duruma daha fazla müsaade edemedik. Önce evimizde bu uygulamaya son vermenin doğru olduğuna inandık ve hemen göreve geldikten sonra gereken çalışmaları yaparak, bütün işçilerimizi kadrolu bir statüye kavuşturduk. Artık çalışanlarını tamamı sendikalı olan taşeron işçe çalıştırmayan tek siyasi parti CHP'dir."

Kadroya geçen 37 işçinin yeni statüleri ile elde ettikleri kazanımların hem kendileri hem de CHP açısından sevindirici olduğunu kaydeden Oran, "Onların da bu süreçten sonra çok daha güçlü, candan ve istekli bir şekilde partimize sundukları katkının artarak devam edeceğine inanıyoruz" diye konuştu.

Belediyelerde işçiler mücadeleyi sürdürüyor
Öte yandan Kemal Kılçdaroğlu'nun açıklamalarının üzerinden geçen süreye rağmen CHP'li bir çok belediye taşeron işçi çalıştırmaya devam ediyor. Kemal Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkanlık görevini devralmasından bu yana İstanbul'da Maltepe ve Kartal'da, İzmir'de Konak ve Buca'da, Ankara'da Çankaya'da ve daha birçok CHP'li belediyede taşeron işçiler eylemler gerçekleştirdi. Bu eylemlerin bir kısmı da işçilerin kazanımları ile sonuçlandı.

Son olarak ise İzmir Büyükşehir Belediye başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından işten çıkarılacakları açıklanan 650 İzelman işçisinin taşerona karşı eylemleri sürüyor.

(soL-Haber Merkezi)