CHP'de "Fethullahçı Çete" karmaşası

CHP Mersin Milletvekili İsa Gök bugün Meclis'te yaptığı konuşmada "basılmamış kitabı imha operasyonu" hakkında "Fethullahçı çete deşifre olacaktı" dedi. Ancak Gülen cemaati hakkında CHP'de, Kılıçdaroğlu dahil, tam tersi yönde açıklamalar yapanlar da var.

CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, gazeteci yazar Ahmet Şık'ın İmamın Ordusu isimli basılmamış kitabının imha edilmesi operasyonu ile ilgili Meclis'te Gülen cemaatini eleştiren bir konuşma yaptı. “Fethullah Gülen'in emniyet teşkilatında örgütlendiğini ve araştırmacı bir gazetecinin emniyet teşkilatı içindeki Fethullahçı yapılanmayı deşifre ettiğini” belirten Gök "Belki bundan sonra yargıdaki Fethullahçı çeteni deşifresi olacaktı" dedi.

İsa Gök'ün "çete" dediği Gülen cemaati hakkında ise CHP yönetiminin şimdiye kadar aldığı tavır ise oldukça farklı.

CHP'nin parti eğitmeni bir Gülen hayranı
Son CHP kurultayında Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Parti Meclisi üyesi yapılan ilahiyatçı Dr. Muhammed Çakmak, PM üyesi olmasının ardından verdiği bir röportajda Gülen'i öve öve bitirememişti. Elazığlı Halidi Nakşibendi şeyhi Halit Hoca'nın torunu olan, daha önceden AKP'den milletvekili aday adayı da olan ve bir dönem Mehmet Ağar'ın danışmanlığını yapan Muhammed Çakmak, verdiği röportajda Fethullah Gülen ile ilgili şöyle konuşmuştu:

“Fethullah Hoca Türkiye'de bir fenomendir, kimsenin görmezden gelemeyeceği bilge bir adam. Fakir halkın çocuklarının okuması için sonsuz gayret gösteren biri. İyi şeyler yapıyor. İnsanlar mesailerini, paralarını bireysel dünyanın görkemlerine harcarken, Fethullah Hoca Türkiye'nin ve dünyanın her yerinde okullar açıyor. Önce eğitime hizmet veren herkesi sonsuz saygıyla selamlıyorum. Fethullah Hoca, Türk toplumunun temel değer sistemine ve milletin, devletin daha da güçlenmesine katkı yapan bir kişidir. Saygıyla izliyoruz.”

Çakmak, “Cemaatin güçlenmesinin ardında ABD var, yorumuna katılıyor musunuz?” sorusuna ise şu yanıtı vermişti:


“Bunlar klasik eski Marksist jargona dair, geri kalmış kafaların ürünü olan söylemler. Komik şeyler. Türkiye'de Karl Marks anlaşılsaydı sol bu kadar sefil duruma düşmezdi. Ben Marks'ın yabancılaşma kavramını okuduğumda sarsılmıştım.”

15 Şubat tarihinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Sena Kaleli, ilahiyatçı Muhammed Çakmak'ın partililere "din sosyolojisi eğitimi" vereceğini açıkladı.

Odatv baskını olduğu gün "İmamın gazetesi"ne ziyaret
14 Şubat 2011 sabahı Odatv'ye Ergenekon baskını olmasının ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu "Hiçbir şey tesadüf değildir. Rahmetli İnönü'nün bir sözü vardır, ‘Eşkıyanın bu gece ne yapacağı belli olmaz’ diye. Her şey önceden biliniyor, planlanıyor. Siyasallaşan yargı, bu tür operasyonların önünü açıyor” demiş ancak Kılıçdaroğlu ve kurmayları aynı gün Zaman gazetesini ziyaret etmişti.

Zaman gazetesi ise o gün, her gün yaptığı gibi, Kılıçdaroğlu'nun "eşkiyalık" dediği baskını savunmakla uğraşıyordu.

Kılıçdaroğlu: Türkçe Olimpiyatları güzel bir etkinlik, Zaman entelektüel gazete!
Genel Başkan olmasının ardından Zaman gazetesinden Mustafa Ünal ile parti genel merkezinde görüşen Kemal Kılıçdaroğlu, "Zaman gazetesini her gün dikkatle okuduğunu ve tirajından haberdar olduğunu" belirtmiş ve Zaman gazetesinin haber ve yorumlarıyla 'Sağdan entelektüel çıkmaz' anlayışını yıktığını söylemişti.

Ünal Kılıçdaroğlu'na Gülen cemaati tarafından organize edilen Türkçe Olimpiyatları’nı sormuş ve “Güzel bir etkinlikti. Türkçenin evrensel dil olmasına büyük katkı sağlıyor” yanıtını almıştı.

(soL - Haber Merkezi)