CHP Sol Kanat'tan basın açıklaması

Kendilerini 'CHP Sol Kanat' olarak adlandıran partililer bugün CHP İstanbul İl Başkanlığı binasında bir basın açıklaması yaptı. Açıklamaya 50'ye yakın parti üyesi katılırken açılış konuşmasını yapan SODEV Onursal Başkanı Ercan Karakaş, "Parti içerisinde farklı fikir gruplarının olması demokrasinin gereği" dedi.

(soL - Haber Merkezi) "Sol iktidar olmadan Türkiye'nin sorunları çözülemez" sloganıyla harekete geçtiklerini söyleyen bir grup CHP'li, 'Sol Kanat' adıyla bir basın toplantısı düzenledi. 4. Levent'te bulunan CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda buluşan partililer arasında Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) Onursal Başkanı ve CHP Parti Meclisi üyesi Ercan Karakaş ile CHP Eski Milletvekili Cemal Sönmez de vardı. Toplantının açılışını yapan Ercan Karakaş, "Kişiler elbette önemlidir siyasette ama asıl önemli olan ideolojidir, değerlerdir, fikirlerdir. Bu grubun çalışması da ideolojinin geliştirilmesine yöneliktir" dedi.

Karakaş'tan sonra söz alan Cemal Sönmez Sol Kanat'ın basın bildirisini okudu. Sönmez, "12 yıllık AKP iktidar dönemi olmak üzere 1950'lerden bu yana defalarca yaşayarak öğrendiğimiz üzere sağın ve siyasal İslam'ın temsilcilerinden bu ülkeye hayır gelmediği gibi ülkemizin sorunlarına yeni sorunlar kattılar" diyerek söze başladı. CHP'nin 12 yılda 9 seçim kaybettiğini ve yalnızca büyükşehirlerle kıyı kentlerine hapsolduğunu dile getiren Sönmez, "64 yıldır iktidar olamamamızın nedenini ve bunun asıl sorumluluğunu üyesiyle-yöneticisiyle, bir bütün olarak partinin politik hattında aramazsak, sorgulamazsak çözüm bulamayız" ifadelerini kullandı.

Ön seçim, çarşaf liste, parti içi demokrasi
Seçimlerde alınan 'yalnış' kararlara ve sağcı isimlere de değinen Sönmez, "İdeolojik ve örgütsel tahribatı gidermeden isimleri değiştirerek sonuç alamayız" dedi.

Sönmez bu konudaki talepleriniyse, "Milletvekilliği, belediye başkanlığı gibi seçimlerde adayların belirlenmesi, bütün üyelerin katıldığı ön seçimle yapılmalıdır. Olağanüstü Kongre başta olmak üzere, partimizin bütün seçimlerinde 'Çarşaf liste' modeli uygulanmalıdır. Adayların belirlenmesinde Genel Merkeze tanınan kontenjan, bütün şehirlere dengeli dağılacak şekilde, yüzde 5'i geçmemelidir" sözleriyle sıraladı.