CHP PM üyesi: Tekke ve zaviyeler yeniden açılmalı!

CHP Parti Meclisi üyesi ve Ankara milletvekili adayı Bülent Kuşoğlu Zaman gazetesine verdiği röportajda "Tekke ve zaviyelerin kapatılmasının toplumu yozlaştırdığını" söyledi.

CHP Parti Meclisi (PM) üyesi ve Ankara milletvekili adayı Bülent Kuşoğlu, Zaman'a ilginç açıklamalarda bulundu. ANAP kökenli Kuşoğlu, Zaman'a yaptığı açıklamada Tekke ve zaviyelerin kapatılmasının toplumu yozlaştırdığını ve tekrar açılması gerektiğini söyledi.

"İrtica yuvaları değil kültür yuvaları"
Kuşoğlu, "tekke ve zaviyelerin tarih boyunca Türklük ve İslamiyet'in aktarılmasında çok önemli roller oynadığını" belirterek şöyle konuştu:

"Şu anda toplumu kültür ve inanç konusunda besleyecek bu damardan yoksunuz. Onun için de bu tür kurumlara ihtiyaç var, yeniden kurulması için gerekli hazırlıkların yapılması gerekir. Tekke ve zaviyeler, çağdaş kurumlar olarak tekrar benimsetilmeli. 'Bunlar irtica yuvaları!' Yok öyle bir şey. Tam tersine kültür yuvaları."

Kuşoğlu ayrıca "cemaatlere karşı olmanın, dünyayı tanımamaktan, bilgi ve algı eksikliğinden kaynaklandığı" iddia etti.

Devrim Kanunları ile bu kurumların kapatılmasının topluma zarar verdiğini söyleyen CHP'li Kuşoğlu, "Kültürel hayatımızı daha iyi yaşayabilmemiz, inançlarımızı daha iyi öğrenmemiz için geçmişte olduğu gibi bu tür sosyal ve kültürel kurumlar olmalı" dedi.

'Sosyal toplum' için tekke ve zaviyeler şartmış!
Kuşoğlu, tekke ve zaviyelerin eğitim ve kültür kurumları olduğunu da iddia ederek şöyle konuştu:

"Tekke ve zaviyeler birer üretim yeridir. Bunun çok iyi anlaşılması lazım. Oralarda insan yetiştirilirdi, oralar eğitim ve kültür kurumlarıydı. Ve bunlar aynı zamanda Türk ve İslam kültürünün belirli yerlere aktarılmasını misyon edinen yerlerdi. Tekke ve zaviyelerin olmamasının topluma olumsuz etkileri oldu. Toplumumuz çok kolay yönlendirildiyse ve provoke edilebildiyse bir sebebi de budur. Sadece devletin 'sosyal devlet' olması yetmiyor, toplumun da 'sosyal toplum' olması gerekiyor. Onun için de bu tür kurumlara ihtiyaç var. Bu kurumların yeniden kurulması için gerekli hazırlıkların yapılması gerekir."

Bülent Kuşoğlu, CHP'nin artık bu tür sosyal kurumlara eskisi gibi olumsuz bakmadığını da sözlerine ekledi.

(soL - Haber Merkezi)