CHP 'ölüm kuyuları' için araştırma isteyecek

CHP Cizre, Silopi ve Diyarbakır'da ortaya çıkarılan ölüm kuyuları için araştırma önergesi vermeye hazırlanıyor.

soL (HABER MERKEZİ) CHP lideri Deniz Baykal AKP'nin "Doğu Politikası"nın iflas ettiğini açıkladığı saatlerde ajanslara partisinin Cizre, Silopi ve Diyrabakır'da ortaya çıkarılan ölüm kuyuları için araştırma önergesi vermeye hazırlandığı haberi geçti.

CHP'li milletvekili Çetin Soysal, Meclis araştırması açılması için önergeyi hazırlayıp önce partisinin grup yönetimine vereceğini söyledi. Soysal, önergesinde bölgedeki karanlık olayların en çok 1990 -1996 döneminde yaşandığı ve kayıp olaylarının az da olsa 2001 yılında da devam ettiğine dikkat çekileceğini, bu olayların nasıl yaşandığının irdelenmesi gerektiğini ifade edeceklerini söyledi.

CHP'li Soysal, dönemin OHAL valileri, kaymakamları, bürokratları, muhtarları ve korucuların bilgilerine başvurulması gerektiğini söyledi.

Soysal, Silopi'deki kazılarda çıkan kemik parçaları, Şırnak hattında çıkan kemiklere ilişkin ise "Bunu Meclis araştırmazsa faili meçhul dosyası kapanmaz. İnsanların yaraları iyileşmez. Susurluk, Şemdinli gibi olayları Meclis araştırmıştı. Bunu da ancak Meclis yapabilir. Bunlar, sadece Adli Tıp'la ilgili bir şey değil" dedi.

Yerel seçimlerin ardından CHP'nin Doğu Anadolu'da varlık gösteremediği söylenmişti.