CHP o gün Meclis'e gidecek mi?

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı yemini için vekilleri çağırdı. Seçim sonuçları açıklandıktan sonra Kılıçdaroğlu, "Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı meşru değil" demişti. CHP'nin o törene katılıp katılmayacağı henüz bilinmiyor.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 12. Cumhurbaşkanı adına düzenlenen tutanağın verilmesi ve Cumhurbaşkanının andiçme töreni için TBMM Genel Kurulu'nu, 28 Ağustos Perşembe günü saat 14.00'te olağanüstü toplantıya çağırdı.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri, AKP karşıtı cephede, "boykot" tartışmasına neden olmuştu. Seçimleri boykot eden kesim, Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı'na aday olmasının meşru olmadığını, seçimlere katılmanın Erdoğan'ın meşruiyetini artıracağını savunmuştu.

Çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekleyen CHP'nin lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ysa, seçim sonrası yaptığı açıklamada, seçimlere katıldıklarını ama yine de Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığını meşru görmediklerini söylemişti.

CHP sözcüsü Haluk Koç, iki gün önce Kılıçdaroğlu'nun Meclis'teki yemin törenine katılmayacağını duyurdu. Fakat CHP'li vekillerin tümünün ortak hareket ederek töreni protesto edip etmeyeceği bilinmiyor.

BDP ve HDP, Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığını gayrımeşru bulduklarını açıklamadı.

MHP lideri Devlet Bahçeli'yse seçimlerden önceki dönemde "Erdoğan'ın adaylığı bile gayrımeşru" demiş, yine de örgütüyle birlikte seçimlere katılmıştı.