CHP Milletvekili Hüseyin Aygün PKK tarafından kaçırıldı!

Doğan Haber Ajansı, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün PKK tarafından kaçırıldığını iddia etti. Tunceli Valisi ve CHP olayı doğruladı.

Güncelleme 00:31

NTV'nin telefonla ulaştığı Aygün’ün eşi Emine Aygün, üzgün olduğunu söyledi. Tunceli'de olduğunu söyleyen Emine Aygün, olayla ilgili gelişmeleri validen öğrendiklerini kaydetti.

CHP Parti Sözcüsü Haluk Koç ise şunları söyledi:

"Milletvekilimizin yolu PKK'lılarca yolu kesiliyor ve direnmesine rağmen alıkonuluyor. Biz Aygün'ün danışmanıyla görüştük ve kendisinin direndiğini ve bunun üzerine tehditle götürüldüğünü öğrendik.

Vali ile bizim aramamız sonucu konuştuk ve 'takip devam ediyor' dediler.

İlginç olan, hükümet tarafından genel başkana ya da kurumsal yapıya bigilendirmek amacıyla herhangi bir dönüş olmamasıdır.

ilk kez bir milletvekil terör örgütü tarafından alıkonuluyor ve bu terörün ulaştığı boyutu gösteriyor.

Herkes iyi bilsin ki, CHP Türkiye'nin birliği, bütünlüğü, dirliği ve kardeşliği için üzerine düşen görevi sonuna kadar yapacaktır. Ayrıca 5 CHP milletvekili konuyla ilgili olarak Tunceli'ye hareket etti."

Bölgeye giden milletvekilleri: Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İstanbul milletvekilleri Müslim Sarı ve Mahmut Tanal, Denizli Milletvekili İlhan Cihaner ve Ankara Milletvekili Levent Gök.


Güncelleme 23:19

Konu hakkında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Konu İçişleri Bakanlığımız takibinde. 2 kişi bırakılmış. Güvenlik güçleri takipte. Umarım hızlı sonuç alırız. Bölücü terör örgütünün neler yapmak istediğini ortaya koyması açısından önemli. Bunlar beklediğimiz şeyler" diye konuştu.


Güncelleme 22:55

Akşam Gazetesi Muhabiri Kadir Merkit kaçırılma olayını SKY Türk'e anlattı. Merkit, "Hüseyin Aygün ile Ovacık'a gitmiştik. Ovacık'tan Tunceli merkeze dönerken 2 tane PKK'lı Hüseyin Bey'i alıkoydu. Hüseyin Bey PKK'lıların kaçırma girişimine baya direndi, Aygün PKK'lılara, 'Çekin vurun gelmeyeceğim' dedi. O anlar korku doluydu, bize silah doğrulttular, Aygün'ü kaçırma çabalarına bizde direndik, gelmezseniz zor kullanırız dediler" dedi.


Güncelleme 22:36

Hürriyet'e konuşan BDP Milletvekili Sırrı Sakık, Hüseyin Aygün'le "hayata aynı pencereden bakmadıklarını" belirtti ve şöyle konuştu

"Üzgünüz olup bitenlerden. Hüseyin Aygün'le hayata aynı pencereden bakmıyoruz ama üzgünüz. Umuyoruz ve diliyoruz ki, bir an önce özgürlüğüne kavuşsun..."


Güncelleme 21:47

Hürriyet'e konuşan CHP Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi şunları söyledi:

"İçişleri Bakanı ile görüştüm. Ovacık'tan Tunceli'ye hareket etmişler. Yolun ortalarında Veng Köprüsü'nde terör örgütü mensubu olduğu tahmin edilen kişilerce yolları kesilmiş. Araçta bulunan 3 kişi, bu kişilerce indirilmiş. Milletvekilimizin yanı sıra danışmanı ve bir gazeteci de araçtaymış. Hepsini indirilmişler, ardından indirdikleri 3 kişiye terör örgütü propagandasına yönelik konuşma yapmışlar. Daha sonra Hüseyin Aygün'ü alıp diğer 2 kişiyi serbest bıkarmışlar. O iki kişi de saat 20 sırasında polis karakoluna başvurmuş. Değerlendirme yapmak için henüz erken."


Güncelleme 21:35

gercekgundem.com'un haberine göre, CHP Tunceli Milletvekil Hüseyin Aygün'ün kaçırıldığının duyulması üzerine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve kurmayları Ankara Söğütözü'ndeki Genel Merkeze doğru harekete geçti.

Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak olan CHP kurmayları, bölgeden edindikleri bilgileri değerlendirecek ve ne yapılması gerektiğine karar verecek.

Genel Merkez'de oluşturulan Kriz Masası da Aygün serbest bırakılana kadar çalışma yürütecek. Bilgiler vakit kaybetmeden Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile paylaşılacak.

Öte yandan Aygün'ün kaçırlma haberinin alınmasından sonra CNN Türk canlı yayına telefonla bağlanan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Sayın Aygün bölgede çalışma yapıyordu. Şu anda Vali'nin açıklaması dışında elimizde hiç bir bilgi yok. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Merkez'e gelecek ve bir durum değerlendirmesi yapacağız." dedi.


Güncelleme 21:24

ANF tarafından yayınlanan haberde, "HPG gerillalarının Hüseyin Aygün'ü gözaltına aldıkları bildirildi. Konuyla ilgili HPG kaynaklarından henüz bir açıklama yapılmadı." denildi.


Güncelleme 21:08

Yurt gazetesinin haberine göre, Hüseyin Aygün 8 Ağustos'tan bu yana Tunceli ve ilçelerinde çeşitli temaslarda bulunuyordu.

Sabah ovacık ilçesine gitmişti. Oradaki temaslarının ardından 17.00 civarı bölgeden ayrıldı. 19.00 sıralarında da Ovacık Karayolu'nun 35. kilometresinde aracının önü PKK'liler tarafından kesildi.

Araçta bulunan Gazeteci Kadir Merkit ve Aygün'ün danışmanı serbest bırakılırken Aygün alıkonuldu. Mescit ve Aygün'ün danışmanın itirazlarına karşılık Aygün ormanlık alana götürüldü.

Mescit ve Aygün'ün danışmanı daha sonra Tunceli'ye giderek olayı emniyet birimlerine bildirdi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

CHP doğruladı
CHP kaçırılmayı doğruladı. Aygün'ün Ağustoy ayının başından bu yana ilçelerde temas halinde bulunduğunu belirtti.

Aygün'ün eşi Emine Aygün'de eşinin son durumu ile ilgili hala bilgi alamadığını söyledi.


Güncelleme 21:00

Ntvmsnbc, Aygün'ün kaçırıldığı bilgisinin Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen'den geldiğini yazdı.


Ayrıntılar gelecek...