CHP’liler Avcı’yı ziyaret etti

CHP'li milletvekilleri, “Devrimci Karargah” soruşturmasında kapsamında tutuklanan Eskişehir eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’yı Silivri Cezaevi'nde ziyaret etti.

Meclis İnsan Hakları Komisyonu’nun CHP’li milletvekilleri Ahmet Ersin, Çetin Soysal, Malik Ejder Özdemir ve Ali Rıza Ertemür, “Devrimci Karargah” soruşturması kapsamında Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Eskişehir eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’yı ziyaret etti.

Cezaevinde Avcı'nın yanında yaklaşık 3 saat kalan CHP’liler, ziyaret sonrasında yaptıkları açıklamada, özellikle emniyet istihbarat ve organize suçlar birimlerinde cemaat örgütlenmesinden emin olduklarını söylediler.

Bu iki birimin devletin denetimi dışında istedikleri gibi dinleme ve şantaj yapabildiklerini belirten CHP milletvekilleri, bazı bakanların ve Başbakan’ın bile cemaatin hedefi olmaktan çekindikleri için bu birimler hakkında soruşturma yapılmasından çekindiklerini belirttiler.

Avcı’ya ait birçok CD’ye el konulmasının tutuklama süresini uzatmaya yönelik olduğunu söyleyen milletvekilleri, “Ergenekon” tutuklusu olan Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal ve İnönü Üniversitesi eski Rektörü Prof. Fatih Hilmioğlu’nu da ziyaret edecekleri belirtildi.
(soL-Haber Merkezi)