CHP’den Taksim’e çıkma tehdidi

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, önümüzdeki Pazar günü hem AKP, hem de CHP mitinglerinin İstanbul’daki Kazlıçeşme alanına verilmesiyle ilgili sorunun çözülmemesi halinde mitingi Taksim’de yapacaklarını söyledi.

soL (HABER MERKEZİ) İstanbul Valisi Muammer Güler'in, Pazar günü aynı meydanda hem AKP, hem de CHP mitinginin düzenlenmesinin sıkıntı yaratacağı şeklindeki açıklamasıyla başlayan miting alanı sorunu sürüyor. CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, sorunun çözülmemesi halinde mitinglerini Taksim'de yapacaklarını söyledi.

AKP ise Kazlıçeşme'den vazgeçmeyeceğini söylüyor.

Tekin, konuyla ilgili olarak "Biz adaletten yanayız. Şimdi AKP İl Başkanı'nın zaman zaman söylemleri var 'Efendim biz feragat edemeyiz' diye... Ben niye edeyim kardeşim öyle bir şey yapılacaksa feragatı onların göstermesi gerekiyor. Çünkü ilk başvuruyu biz yapmışız. Bütün bunlara rağmen bir gerginlik ortamı yaratılmasın diye farklı yerler önerdik. Üç tane farklı yer... Bu sorunu inanıyorum ki İl Seçim Kurulu, valilik çözecek. Eğer çözülmezse biz bu mitingi ayın 22'sinde Taksim Meydanı'nda yapacağız" dedi.