“CHP’deki dosya çakma” tartışması

RTÜK Başkanı Zahid Akman, CHP’li Ali Kılıç'ın Almanya’daki Deniz Feneri davasının dosyası olduğunu iddia ettiği dosyanın çakma olduğunu öne sürdü. Kılıç, “Akman da dosyanın çakma olmadığını biliyor” diye yanıt verdi.

soL (HABER MERKEZİ) RTÜK Başkanı Zahid Akman, CHP'li Ali Kılıç'ın getirdiği Deniz Feneri dosyasının çakma olduğunu iddia etti. Ali Kılıç, Almanya'da görülen ve Adalet Bakanlığı'nın resmi talebine rağmen henüz eline geçmeyen Deniz Feneri davası dosyasını ele geçirdiğini iddia etmiş ve "İşte dosya" diyerek göstermişti.

Akman, basın mensuplarına "Almanya Federal Cumhuriyeti Adalet Bakanlığının gönderdiği dosya olarak kamuoyuna sunulan dosyanın, bağışlayın beni ama 'çakma' bir dosya olduğu Yahoo gibi bazı arama motorlarından alınan bilgilerle hazırlandığı bu dosyayı gönderen savcı tarafından açıklandı" dedi.

Kılıç'ı seviyesizlikle suçlayan Akman, "Seviyesizliğin, düzeysizliğin, iftira atmanın da bir sınırı olması gerekir. Ancak bu kişide gerçekten böyle bir seviye olduğunu göremiyoruz. Nereden, nasıl edindiğini bilmediğimiz bir takım bilgilerle bu kişi zaman zaman kamuoyunun önüne geçerek her halde parti içindeki konumunu güçlendirmek ve kamuoyunun önünde tanınmak istiyor" diye konuştu.

Deniz Feneri davasında ismi çeşitli bağlantılar içerisinde geçen Akman, kendisi hakkındaki iddialarla ilgili olarak ise "Hep ticari hayatın içinde oldum. Bu süreçteki ortaklıklarım dile getirilerek sanki, kamu görevi yaparken bu ortaklıkları sürdürüyormuşum gibi bir intiba ortaya koymak etik değildir" yanıtını verdi.

Kılıç'tan yanıt
CHP'li Ali Kılıç ise iddialara hızla yanıt vererek, Akman'ın da dosyanın çakma olmadığını bildiğini iddia etti. Kılıç, "RTÜK Başkanı'nın telaşı, inkarı ve Alman yargısından kaçması, kendisini hem Türkiye'de yargılanmaktan hem de Alman yargısıyla mali polisinin takibinden kurtaramayacaktır" dedi.