Ceylanpınar'da BDP'lilere polis saldırısı

BDP milletvekillerinin inceleme için gittiği Urfa'nın Ceylanpınar ilçesinde polis BDP binası önünde bekleyenlere saldırdı.

ANF'nin haberine göre, BDP'lilerin Ceylanpınar'a ziyareti öncesinde Ceylanpınar Kaymakamlığı tarafından bir ay süreyle tüm miting, stant açma, toplantı, yürüyüş ve oturma eylemleri yasaklanmıştı.

Yasak kararının ardından BDP Milletvekilleri Altan Tan, Nazmi Gür, Erol Dora, İbrahim Binici ile Ceylanpınar, Viranşehir ve Suruç belediye başkanları ilçeye geldi.

Yoğun polisiye ve askeri önlemlerin alındığı ilçede, BDP heyeti sınırda incelemelerde bulundu. Burada kısa konuşma yapan BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, dünyanın hiçbir yerinde tren rayı ile böyle bir sınır hattının bulunmadığını belirterek, sadece Türkiye'de olan bu sınır hattının Ortadoğu halklarının yüreğine saplanan bir hançer niteliğinde olduğunu söyledi. Heyet ardından Ceylanpınar Kaymakamlık binasına geçerek bir görüşme gerçekleştirdi.

Kaymakamlık ile BDP heyetinin görüşmesi ardından heyet, BDP Ceylanpınar ilçe binası önünde bekleyen kitlenin yanına geçti. Sık sık "Bijî Serok Apo", "Kürdistan faşizme mezar olacak" sloganlarını atan kitleye polisler, gaz bombaları ve tazyikli suyla müdahale etti. Kitlenin de polislere taşlarla karşılık vermesi üzerine ilçe savaş alanına döndü. Sokak aralarında çatışmalar sürüyor.